English >> Croatia Apartments / Croatia HolidayCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Case vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE / SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Knin Knin Knin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Murter Murter Murter >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Srima Srima Srima >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
26.11. 5/8
27.11. 4/8
28.11. 2/10
29.11. 5/13
30.11. 6/14
1.12. 7/15
2.12. 7/16
Sviđaju vam se naše stranice? Organizirali ste ljetovanje ili odmor pomoću njih? Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, Facebook profilu, blogu, forumu ili samo postavite link prema našim stranicama.


U znak zahvalnosti, za vas smo pripremili još nekoliko rubrika:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos / Wallpapers
Fotoreporter

Arhiva vijesti

[Listopad 2003.]
 • Međunarodni festival djeteta iz Šibenika gostuje u talijanskom gradu Civitanova Marche

 • Nakon gostovanja baletnog ansambla iz Civitanova Marche, ovoga ljeta na šibenskom Međunarodnom festivalu djeteta, sada u tom Šibeniku prijateljskom talijanskom gradu, gostuje šibenski festival. Tamo je otvorena izložba "Razglednice iz Hrvatske", jedna od tri redovite festivalske izložbe u službenom dijelu MDF-a. U Civitanovi su izložena dječja ulja na platnu (velikih dimenzija 200x140) te dvije grafičke mape "More priča o djeci" i "Taj divni svijet", također nastale u festivalskoj likovnoj radionici.
 • Šime Strikoman, akademski snimatelj iz Vodica, dobio prvu nagradu za fotografiju na temu 'Godišnji odmor'

 • Na nedavno održanom Međunarodnom festivalu turističkog filma, koji je održan u okviru Međunarodnog sajma turizma (Interstas SW ITF CRO 2003.) u Splitu, akademskom snimatelju i fotografu iz Vodica Šimi Strikomanu dodijeljena je prva nagrada za turističku fotografiju o temi "Godišnji odmor". To prestižno priznanje Svjetske federacije novinara i putopisaca sa sjedištem u Parizu, Strikoman je dobio u konkurenciji fotografa iz 32 zemlje, koji su sudjelovali na natječaju.
 • Željko Bulat potvrđen za ravnatelja Nacionalnog parka Krka

 • Vlada Republike Hrvatske potvrdila je da će dužnost ravnatelja NP Krka i dalje obavljati Željko Bulat. Ovo imenovanje uslijedilo je šest mjeseci nakon što je završio redoviti natječaj za izbor ravnatelja ove ustanove. "Odluka Vlade samo je potvrda mojega dosadašnjeg rada i rezultata koji smo u upravi svi zajedno postigli", izjavio je Bulat.
 • Negativni demografski pokazatelji na području Drniša

 • Na području teritorijalne jedinice grada Drniša trenutno živi 8 tisuća i 595 stanovnika, što je čak 41,3 posto manje u odnosu na 1991. godinu kada je na tada provedenom popisu stanovništva bilo 14.647 stanovnika. U samom Drnišu živi samo 3.175 stanovnika, a prosječna gustoća naseljenosti dvaput je manja od prosječne koja iznosi 78,4 stanovnika po kilometru četvornom. Jedan od glavnih razloga pada stanovništva je visoka stopa nezaposlenosti od 22 posto te niska stopa godišnjeg razvoja.
 • Hrvatske ceste nastavljaju rekonstrukciju državne ceste D-1 na kninskom području

 • Hrvatske ceste nastavile su rekonstrukciju prolaza kroz Knin na državnoj cesti D-1, u sklopu Vladina projekta modernizacije ove prometnice od Karlovca do Splita, koji bi trebao biti dovršen do sredine 2004. Radovi se izvode na proširenju kolnika na ulazu u Knin iz pravca Gračaca, zbog čega se promet regulira s privremenom signalizacijom i uz kraće zastoje.
 • Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj darovalo kninskoj bolnici opremu vrijednu 50.000 dolara

 • U ime Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu Daren D. Taylor, tajnik Veleposlanstva iz političko-gospodarskog odjela, uručio je ravnateljici Opće bolnice Knin dr. Anki Aleksić Shihabi opremu vrijednu 50.000 dolara. Pošiljka u kojoj su bolnički kreveti, stolovi za pregled, invalidska kolica, kolica za lijekove i druga oprema za ordinaciju donirana je preko zapovjedništva za Europu Programa humanitarne pomoći SAD-a u Njemačkoj, a riječ je o sasvim novoj opremi.
 • Šibenik uključen u akciju rušenja Guinnessovog rekorda

 • Šibenik se uključio u akciju 16 hrvatskih gradova, koji će u povodu Svjetskog dana hrane, a u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva zdravstva i Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar", pokušati oboriti Guinnessov rekord u pripremi doručka. Spektakl "Hrvatski doručak" održava se 19. listopada, a u Šibeniku je upriličen na deset lokacija, od čega je šest u Solarisu. Podsjetimo, ovaj rekord sada drži Tajvan, gdje je doručak pripremalo odjednom 23.192 osobe.
 • Šibenski dječji zbor 'Zdravo maleni' priprema prvi dječji mjuzikl

 • Kako bi se razbila praksa općeg mrtvila, koje nastupi čim završi Međunarodni festival djeteta, u Šibeniku je donesena odluka o pripremi prvog dječjeg mjuzikla. Tekst je napisala Marina Anđelković iz Zadra, glazbu Toni Eterović iz Zagreba, dok će koreografiju raditi Branka Čiča Trumbić i Lućano Perić iz Splita. Režiser je Mate Gulin, a glavna suradnica Mira Grujić, dirigentica dječjeg zbora "Zdravo maleni", koji će tvoriti osnovu mjuzikla.
 • Havajska odbojkašica Margaret Moala Vakasausau odigrala prvu prvoligašku utakmicu u Šibeniku

 • Nova tehničarka ženskog odbojkaškog prvoligaša Šibenik, atraktivna Havajćanka Margaret Moala Vakasausau odigrala je prvu prvenstvenu utakmicu u Šibeniku. Zahvaljujući upravo njezinom debitantskom nastupu utakmicu protiv odbojkašica Zagreba, u sportskoj dvorani na Baldekinu pratio je, za odbojkaške prilike, rekordan broj od 400 gledatelja.
 • Kraljevina Danska i Republika Hrvatska u Šibeniku potpisali memorandum o razumijevanju

 • Zamjenik stalnog tajnika danskog Ministarstva obrane Christian Fisher i zamjenik ministrice obrane RH Zlatko Gareljić potpisali su u šibenskom hotelskom naselju Solaris memorandum o razumijevanju. Dokument je potpisan u sklopu seminara "Defense Management 2003", tema kojeg je sigurnosno stanje u Jugoistočnoj Europi. Na ovom skupu još su sudjelovali predstavnici Slovenije, Albanije, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, SiCG, BiH, Grčke i Italije.
 • Za Regionalni operativni program šest godina i 170 milijuna eura

 • Šibensko-kninska županija jedna je od prvih u Hrvatskoj koju je EU odabrao za izradu ROP-a (Regionalnog operativnog programa), a u suradnji s UNDOP-om, na temelju kojeg će se moći kandidirati za novac iz CARDS programa do 2010. godine. ROP obuhvaća tri ključna programa - razvoj gospodarstva, infrastrukture i ljudskih resursa, a najveću pozornost posvećuje ekologiji. Među projektima je i sadnja 35 tisuća stabala maslina na površini od 110 hektara, od čega PZ Primošten u prve dvije godine planira maslinama zasaditi 50ha.
 • Turistička sezona izuzetno uspješna na Šibenskoj rivijeri

 • S jednim od najvećih porasta u Hrvatskoj od 12 posto i ostvarenih dva i pol milijuna noćenja u osam mjeseci, Šibenska rivijera svrstala se u sami vrh najuspješnijih hrvatskih turističkih destinacija. I ove godine turistički primat na ovom području ponijele su Vodice s više od 600 tisuća noćenja, dok jer Šibenik sa Solarisom ostvario pola milijuna noćenja. Na Šibensku rivijeru s više od 170 tisuća vratili su se Nijemci, a slijede ih Česi, Talijani, Slovenci i Mađari.
 • Drniš konačno dobiva Turističku zajednicu

 • Nakon punih osam godina u samom središtu Drniša počela je obnova višekatnice devastirane tijekom Domovinskog rata. U toj zgradi nalazit će se sjedište drniške Turističke zajednice, koja je trenutačno u osnivanju, kao i uredi Nacionalnog parka Krka. Osnivanjem Turističke zajednice Drniš, poboljšat će se ponuda brojnim turistima koji tijekom cijele godine posjećuju ovo atraktivno područje.
 • Šibenski hotel Jadran kreće s programom 'Vikend u Šibeniku'

 • Uz sudjelovanje Turističke zajednice grada Šibenika, jedini šibenski hotel - Jadran ovih dana kreće s realizacijom zanimljivog turističkog programa "Vikend u Šibeniku". Program je namijenjen hrvatskom i slovenskom tržištu na kojem postoji interes za takvom vrstom ponude. Zamisao je da se svakoga vikenda u Šibenik dovedu skupine od 25-30 gostiju, kojima bi se pored smještaja, domaće kuhinje i zabavnih sadržaja, omogućio obilazak muzeja, galerija i svih povijesnih znamenitosti grada Šibenika.
 • Humanitarni koncert Los Caballeros u Šibenskom kazalištu

 • Jedan od najpoznatijih hrvatskih mariachi ansambala - skupina Los Caballeros održala je u petak 10. listopada humanitarni koncert u Šibenskom kazalištu. Koncert je organizirala Wüstenrot - stambena štedionica, a cjelokupni prihod namijenjen je šibenskom Dječjem vrtiću Jutro, za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju. Koncert Los Caballerosa dio je humanitarne akcije "Djeca za djecu", kojom se obilježava i pet godina Wüstenrota u Hrvatskoj.
 • Ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar uručio priznanja šibenskim učiteljima

 • U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja, ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar uručio je brojna priznanja zaslužnim odgojno-obrazovnim ustanovama i prosvjetnim djelatnicima. Među laureatima našli su se profesorica hrvatskog jezika Jelena Grgić iz Turističko-ugostiteljske škole Šibenik, Mile Mišura iz šibenske OŠ Faust Vrančić i Tehnička škola Šibenik.
 • Veterinarski dani u hotelskom naselju Solaris

 • Hotelsko naselje Solaris domaćin je tradicionalnih Veterinarskih dana, koje će ove godine okupiti gotovo 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Na skupu će se raspravljati o veterinarstvu u Hrvatskoj, ali i o drugim brojnim temama, kao što su higijenski ispravno mlijeko ili zbrinjavanje i gospodarenje nusproduktima stočarske proizvodnje.
 • Hrvatska, Dalmacija, Šibenik: Info Adriatic u prvoj godini ugostio stotine turista

 • Turistički portal Šibensko-kninske županije - Info Adriatic, od 01. siječnja 2003. posjetilo je više od 130.000 posjetitelja. Već u prvoj godini putem ovih stranica smještaj je osiguralo stotine domaćih i stranih turista. Oni su otkrili da je "direktan kontakt" s iznajmljivačima smještaja osjetno jeftiniji te da su opisane destinacije uistinu "biseri Jadrana". S druge strane, za samo 480kn+PDV, koliko košta oglašavanje na stranicama Info Adriatic, iznajmljivači sa područja Šibensko-kninske županije mogu prezentirati svoje smještajne kapacitete i na taj način uspješno komunicirati sa svojom ciljnom skupinom.
 • Drniš: obilježena 120. obljetnica rođenja velikog kipara - Ivana Meštrovića

 • U drniškom Gradskom muzeju promocijom knjige "Ivan Meštrović i secesija Beč-Munchen-Prag 1900.-1910." obilježena je 120. godišnjica rođenja velikog kipara Ivana Meštrovića. Posebna gošća svečanosti bila je kipareva kći Marica Meštrović. Na promociji je najavljen i plan Meštrovićeve Fundacije za dodjelu stipendija mladim umjetnicima i znanstvenicima koji bi proučavali Meštrovićev opus u segmentima kako bi se prikupio što veći broj podataka o jednom od najvećih hrvatskih umjetnika.
 • Otok Murter, Jezera: završeno 5. međunarodno natjecanje u 'Big game' ribolovu

 • Pred vratima Kornata, na najbogatijem području tunama na Jadranu, završeno je 5. međunarodno "Big game" športsko-udičarsko natjecanje Hrvatske 2003., koje je okupilo 42 ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Danske, Švedske, Češke i Južnoafričke Republike. Teški pučinski ribolov obavljen je prema strogim športskim pravilima International Fish Game Association (IFGA). Nakon tri dana natjecanja prvo mjesto osvojila je ekipa Shy II iz Njemačke, druga je bila ekipa Charly iz Jezera, a treća Barakuda iz Murtera.
 • Književnik Ivo Brešan - dobitnik nagrade za životno djelo

 • U povodu blagdana sv. Mihovila, na svečanoj sjednici šibenskog Gradskog vijeća zaslužnim pojedincima uručene su nagrade, plakete te grb grada Šibenika. Nagradu za životno djelo primio je profesor Ivo Brešan, dok su nagrade grada Šibenika uručene akademskom kiparu Aleksandru Ali Guberini, glumcu i scenaristu Branku Matiću, ustanovi "Roman obitelj" te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Šibenik. Plakete grada Šibenika uručene su kuharu Viktoru Arasu, posthumno Josipu Kokiću, obitelji Sokolke i Miljenka Vidovića, Dušku Vuletiću i Muškom pjevačkom zboru "Sveti Mihovil". Grb grada Šibenika dobio je vjerni suradnik Međunarodnog festivala djeteta - Bill Conor.
 • U Murteru održana tradicionalna regata 'Latinsko idro'

 • Tradicionalna regata Latinsko idro 2003. okupila je čak trideset i pet posada. U kategoriji gajeta prvi je kroz cilj prošao kormilar Krešimir Markov, među leutima najbolji je bio Željko Jerat, dok je u kaićima najbrži bio Ante Fržop. Ukupni pobjednik regate je Krešimir Markov, drugi je Željko Jerat, a ukupno treći Nikola Papeša.
 • Svečanu misu u povodu blagdana sv. Mihovila predvodilo sedam nadbiskupa i biskupa

 • U Šibeniku je velikom procesijom i svečanom svetom misom proslavljen blagdan sv. Mihovila, zaštitnika grada i šibenske biskupije. Gosti crkvenog slavlja bili su msgr. Ivan Prenđa, nadbiskup zadarski, msgr. Ante Jurić, nadbiskup splitsko-makarski i metropolit u miru, msgr. Marijan Oblak, nadbiskup zadarski u miru, msgr. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-brački-viški, msgr. Želimir Puljić, biskup dubrovački, msgr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski, msgr. Ilija Janjić, biskup bokokotorski.

  MESSAGE BOX:

  SPONZORIRANI LINKOVI:


  Apartmani Stela, Zablaće 70m do mora, parking, terasa, roštilj... što vam još treba?


  Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)


  Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


  Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno


  Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

   

  Garancija kvalitete

  © 2003 - 2015 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
  E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.