English >> Croatia Apartments / Croatia HolidayCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Case vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE / SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Knin Knin Knin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Murter Murter Murter >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Srima Srima Srima >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
30.11. 6/14
1.12. 7/15
2.12. 8/15
3.12. 8/16
4.12. 8/15
5.12. 5/14
6.12. 5/15
Sviđaju vam se naše stranice? Organizirali ste ljetovanje ili odmor pomoću njih? Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, Facebook profilu, blogu, forumu ili samo postavite link prema našim stranicama.


U znak zahvalnosti, za vas smo pripremili još nekoliko rubrika:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos / Wallpapers
Fotoreporter

Arhiva vijesti

[Studeni 2003.]
 • Gradsko vijeće Drniša donijelo odluku o ulaganju dva milijuna kuna u razvoj seoskih gospodarstava

 • Od ukupno 15 milijuna proračunskog novca, Gradsko vijeće Drniša planira sljedeće godine, u razvoj seoskog gospodarstva uložiti oko dva milijuna kuna. Sto tisuća kuna uložit će se za poticaj malog poduzetništva i razvoj poljoprivrede, a 170 tisuća kuna izdvojit će se za programe socijalne zaštite i socijalne pomoći ugroženom stanovništvu. Također je odlučeno da se za održavanje nerazvrstanih cesta osigura iznos od dva milijuna kuna.
 • Ministar financija Mato Crkvenac otvorio novoizgrađeni granični prijelaz između Hrvatske i BiH u Strmici kod Knina

 • Međunarodni granični prijelaz II. kategorije u Strmici kod Knina izgrađen je na državnoj cesti D-33 u roku od šest mjeseci, a u njegovo uređenje utrošeno je 11 milijuna kuna. Namijenjen je međunarodnom putničkom i kamionskom prometu između RH i BiH. Na njemu su organizirani svi sadržaji graničnog prijelaza, a uz glavnu zgradu i prateće objekte izgrađena su četiri prometna traka za putnički, četiri traka za kamionski promet, te parkirališna mjesta za osobna vozila i kamione.
 • Za pet mjeseci rijeka Krka bit će premošćena kod Skradina

 • Najveći objekt autoceste Zagreb-Split na dionici od Sv. Roka do Prgometa, betonsko-čelični most kod Skradina, premostit će rijeku Krku u travnju 2004. Most će posve biti dovršen u studenom iste godine. Njegovo puštanje u promet, sa šibenskom dionicom autoceste, očekuje se početkom 2005. U most će biti ugrađeno milijun i 700 tisuća kilograma čelika, a cijela armatura mosta će težiti 2 milijuna i 300 tisuća kilograma.
 • Predstavljen Regionalni razvojni program za Šibensko-kninsku županiju

 • Florian Hauser, menadžer regionalnog razvoja malog i srednjeg poduzetništva pri Europskoj uniji u Republici Hrvatskoj, predstavio je u šibenskoj Gradskoj vijećnici Regionalni operativni program za Šibensko-kninsku županiju. Za realizaciju tog programa, preko EU-a i UNDP-a, osigurano je 14 milijuna eura. Pored turizma najveća razvojna šansa pružit će se poljoprivredi, uslužnim djelatnostima, te malom i srednjem poduzetništvu, vezano uz finalizaciju aluminija. ROP-om je predviđena i izrada županijskog turističkog Masters plana, vrijednog 400 tisuća eura, i izrada Geografsko-informacijskog sustava, tzv. GIS-plana, kao prvog županijskog Geografsko-informativnog sustava u Hrvatskoj.
 • Krajem listopada u Šibensko-kninskoj županiji registrirano 11.940 nezaposlenih osoba

 • Najviše nezaposlenih registrirano je u Šibeniku - 7037, u Kninu 3846 i Drnišu 1057 osoba. Najveći porast nezaposlenosti bilježe ispostave Drniš - 7,2 posto i Šibenik od 7 posto, dok Knin ima pad nezaposlenosti od 0,5 posto. Prema kvalifikacijskoj strukturi najveći broj nezaposlenih je među KV i VKV radnicima, kojih je 4422 ili 37 posto. Odmah iza njih su NKV radnici, s udjelom od 32,7 posto, dok je najmanje nezaposlenih s VSS-om tek 2,3 posto.
 • Čitatelji The Sunday Timesa proglasili Hrvatsku najpoželjnijom svjetskom turističkom destinacijom

 • Čitatelji londonskog The Sunday Timesa izabrali su Hrvatsku za najpoželjniju svjetsku turističku destinaciju. Glavni urednik lista ovo je izuzetno priznanje ministrici turizma Pavi Župan Rusković uručio posljednjeg dana Svjetskog sajma turizma u Londonu. Šibensko-kninska županija sa svoja dva nacionalna parka i ovogodišnjim rekordnim rastom turističkog prometa od 21 posto, te ostvarenih dva i pol milijuna noćenja u prvih osam mjeseci, zasigurno je jedna od najzaslužnijih što je Hrvatska rangirana na prvo mjesto čitatelja The Sunday Timesa.
 • Šibenske klape Teuta i Skradinke nastupile na koncertu 10 najboljih klapa u 'Lisinskom'

 • Na susretu klapa, koji se tradicionalno organizira u studenom, u velebnoj dvorani "Lisinski" u Zagrebu, nastupile su i šibenske klape Teuta i Skradinke. Obje klape u "Lisinskom" su se predstavile sa skladbama, koje su pjevale na ovogodišnjem Festivalu klapa u Omišu. Skradinke su pjevale skladbe "Tri šibenske gospojice" i "Deveta ura", a Teuta skladbe "Buće" i "Tužni snovi, bol prosjaka".
 • Šibenska 'Hrvatska gospodarska komora' dodijelila zlatne kune najuspješnijim tvrtkama

 • Gospodarsko vijeće HGK u Šibeniku izabralo je šibensku tvrtku Krka d.o.o za najuspješnije veliko poduzeće u Šibensko-kninskoj županiji u 2002. U kategoriji srednjih poduzeća najviše bodova za Zlatnu kunu osvojila je tvrtka Ran d.o.o., dok je u kategoriji malih poduzeća najuspješnija tvrtka Mikrosiverit - Za Dom d.o.o. iz Siverića.
 • IRC, komitet za međunarodnu pomoć, u Kninu organizirao festival lokalnih udruga

 • Komitet za međunarodnu pomoć (IRC) predstavio je u Kninu festival lokalnih udruga i građanskih inicijativa, koje sudjeluju u IRC-ovu programu Razvoja civilnog društva podržanom od Veleposlanstva Velike Britanije, odnosno njegova Odjela za međunarodni razvoj. Svoje aktivnosti predstavile su tri udruge: Žena iz Drniša, Hoću kući i HUK iz Knina. Koordinatorica IRC-a za civilne programe u Zagrebu, Ann Gofort, je kazala da je svoje projektne prijedloge dostavilo 30 lokalnih grupa.
 • Otvaranjem odjela za internu medicinu obilježena 120. obljetnica šibenske Opće bolnice

 • U Šibeniku je u nazočnosti ministrice pravosuđa Ingrid Antičević Marinović i ministra zdravstva Andre Vlahušića proslavljena 120. obljetnica postojanja Opće bolnice. Tom prigodom otvoren je Odjel za internu medicinu, koji nakon adaptacije odgovara visokim standardima liječenja i boravka u zdravstvenoj ustanovi. U foajeu Šibenskog kazališta, pak, otvorena je izložba fotografija o 120 godina bolnice i šibenskog zdravstva u Domovinskom ratu. Pod ravnanjem maestra Rajmira Kraljevića na kazališnoj pozornici nastupio je zbor Splitski liječnici-pjevači sa solistima Ivicom Čikešom, basom, Ratomirom Kliškićem, baritonom, Svetom Komnenovićem Matošićem i Stefanom Kokoškovim, tenorima i sopranisticom Nelli Manuilenko.
 • Grad Šibenik organizator četiri predavanja iz povijesti Šibenika

 • U okviru projekta Šibenik Grad kulture 2003., Grad Šibenik tijekom studenog organizira četiri predavanja iz povijesti Šibenika. Dr. Andrej Žmegač govorit će o temi Utvrda sv. Nikole u kontekstu mletačkog fortifikacijskog graditeljstva, dr. Danko Zelić o temi Šibenik u 13. stoljeću, dr. Milan Pelc ima predavanje o temi Tri šibenska gravera renesanse, a dr. Jagoda Marković temu Urbani identitet Šibenika u 19. stoljeću.
 • Pjesnik Josip Tomin, iz Jezera, tiskao sedmu knjigu pjesama

 • "Dobro more dide", naslov je sedme knjige pjesnika Josipa Tomina iz Jezera, koja je nedavno izišla iz tiska, a koja sadrži pedeset uglazbljenih pjesama i notnih zapisa. U knjizi su pjesme što su ih uglazbili Ljubo Katunarić, Natalija Banov, Ivo Lakoš, Sanjin Mandičić, Josip Forembacher, Leo Ivančić i Josip Kaplan, a devedeset posto tih pjesama vezano je i posvećeno Jezerima, tamošnjim ljudima, moru i kamenu.
 • Drniš: otvorena tržnica čiju je obnovu financirala Američka agencija za međunarodni razvoj

 • Nakon pola godine gradnje u Drnišu je svečano otvorena obnovljena "Zelena tržnica", čije je uređenje financirala Američka agencija za međunarodni razvoj - USAID. Ukupna vrijednost radova iznosila je dva milijuna i 300 tisuća kuna, a u sklopu tržnice sagrađeni su i novi poslovni prostori. Otvaranju obnovljene tržnice, pored drniškog gradonačelnika Ante Dželalije, prisutan je bio i direktor USAID-a William Jeffers.
 • Knin: počeli radovi na uređenju tržnog centra vrijednog sedam milijuna kuna

 • U Tomislavovoj ulici počeli su radovi na uređenju tržnog centra, koji se u Kninu počeo graditi prije Domovinskog rata. Uz tržnicu izgradit će se i više od 30 poslovnih prostora. Svečanom otvaranju početka radova bili su nazočni gradonačelnik Vinko Marić, Alfons Peeters, projekt menadžer ASB-a, šef ureda ASB-a za jugoistočnu Europu Wolfgang Gressmann, te voditelj kninskog ureda ASB-a David Haines. U okviru ovoga projekta vrijednog sedam milijuna kuna posao bi trebalo dobiti oko 70 Kninjana.
 • Županijski radio Šibenik proslavio svoj 35. rođendan

 • Svečanom akademijom u Šibenskom kazalištu obilježena je 35. obljetnica Županijskog radija Šibenik. U ime Županijskog poglavarstva čestitke je uputio dožupan Miho Mioč, a daljnji uspješan rad zaposlenicima i suradnicima Radija poželio je i šibenski gradonačelnik Milan Arnautović. U glazbenom dijelu programa, koji su vodili glavna urednica Borka Juras Slamić i spiker Branko Bubica, nastupili su zbor Osnovne škole Jurja Šižgorića s voditeljicom Đenkom Bobić, na glasoviru prof. Gordana Pavić, na gitari prof. Ante Stošić, glumac Šime Bubica, klapa Teuta i Ivo Pattiera.
 • Vinar Stipe Gašperov dobio specijalno priznanje i zahvalnicu Svete Stolice

 • Nakon što se vino Stipe Gašperova iz Krčulja kod Primoštena našlo na stolu Svetog Oca prigodom njegova ovogodišnjeg posjeta Hrvatskoj, iz Vatikana je primoštenskom vinaru stigla obavijest o posebnoj zahvali i priznanju za kvalitetu tog vina. Gašperova je 1999. za kvalitetu vina Redom hrvatskog pletera odlikovao i predsjednik RH dr. Franjo Tuđman. Ove godine Općina Primošten uručila je Gašperovu priznanje za najbolji vinograd, a pozvan je i na vrlo ugledni sajam vina u Veronu.
 • U Šibeniku predstavljena poetsko-likovna mapa 'Wojtiline obale' Pape Ivana Pavla II

 • U prigodi obilježavanja 25. obljetnice papinske službe Ivana Pavla II.,u vjeronaučnoj dvorani župe "Gospe van grada" predstavljena je poetsko-likovna mapa "Wojtiline obale". Autori mape su akademski slikar Josip Botteri Dini, koji je dosad u Šibeniku izlagao u dva navrata, te pjesnik i šansonijer Miljenko Galić.
 • Ivona Roca i Nives Radić, članice šibenskog 'Dalmatina', osvojile brončane medalje na svjetskom prvenstvu u kick boxingu

 • Članice šibenskog SDBV "Dalmatino", Ivona Roca i Nives Radić, osvojile su brončane medalje na svjetskom prvenstvu u kick boxingu održanom u Parizu. Njih dvije jedine su hrvatske reprezentativke s medaljama u full contactu. Zbog nedostatka novca s Ivanom i Nives u Pariz nije putovao njihov trener Damir Lambaša, pa je taktika za pojedine borbe dogovarana preko - mobitela. Nedostatak sekundanta uz ring glavni je razlog što šibenske djevojke nisu osvojile najsjajnija odličja.
 • Vodička ženska klapa 'Oršulice' predstavila svoj prvi nosač zvuka

 • Pod naslovom "Voda je gradu ime dala", ženska klapa "Oršulice" iz Vodica predstavila je u crkvi sv. Križa svoj prvi nosač zvuka. Promocija je održana u prisutnosti brojnih Vodičana, vodičkog gradonačelnika Rade Ivasa i predsjednice Turističke zajednice Anite Franin, koji su dali veliku potporu ovom glazbenom projektu. Prvi CD "Oršulica" sadrži 12 izvornih pjesama, te dvije skladbe - "Deveta ura" (Magdić-Jerinić) i "Voda je gradu darovala ime" (Barbača-Bastić).
 • Proslavljen dan darivatelja krvi i 27. obljetnica organiziranog darivanja krvi u Šibeniku

 • U dvostruko jubilarnoj godini Crvenog križa Hrvatske, 120. godišnjici postojanja te humanitarne organizacije u nas, te 50. obljetnici organiziranog darivanja krvi, šibenski darivatelji proslavili su i svoju 27. godišnjicu. Višestrukim darivateljima krvi uručena su prigodna priznanja. Zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja za 50 puta darovanu krv dobili su Zdravko Babun iz Tribunja i Milan Špoljarić iz Pirovca. Zahvalnice i priznanja uručena su i za 40 i 35 darivanja krvi.
 • Donacijom zagrebačkog DM-a u Kninu uređeno dječje igralište

 • Direktor DM-a (Drogerie Markt) za Hrvatsku, Mirko Markužić, predao je kninskom gradonačelniku Vinku Mariću novouređeno dječje igralište u parku kod Trga Oluje, gdje su postavljene nove ljuljačke, tobogani i njihalice u vrijednosti od 100 tisuća kuna. Grad Knin je nabavio nove klupe i košare za otpatke, također postavljene u ovome parku. Donacija je realizirana u povodu otvaranja nove prodavaonice DM-a u Kninu.

  MESSAGE BOX:

  SPONZORIRANI LINKOVI:


  Apartmani Stela, Zablaće 70m do mora, parking, terasa, roštilj... što vam još treba?


  Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)


  Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


  Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno


  Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

   

  Garancija kvalitete

  © 2003 - 2015 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
  E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.