English >> Croatia Apartments / Croatia HolidayCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Case vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE / SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Knin Knin Knin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Murter Murter Murter >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Srima Srima Srima >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
1.12. 12/15
2.12. 11/16
3.12. 10/16
4.12. 10/15
5.12. 7/15
6.12. 8/14
7.12. 7/15
Sviđaju vam se naše stranice? Organizirali ste ljetovanje ili odmor pomoću njih? Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, Facebook profilu, blogu, forumu ili samo postavite link prema našim stranicama.


U znak zahvalnosti, za vas smo pripremili još nekoliko rubrika:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos / Wallpapers
Fotoreporter

Arhiva vijesti

[Srpanj 2004.]
 • Na Šibenskoj rivijeri broj gostiju dva posto veći nego lani

 • Tek posljednji srpanjski dani donijeli su porast broja turista na cijelom Jadranu, osim na području Zadarske županije, u kojoj je i dalje u padu broj gostiju u odnosu na prošlu godinu. Trenutačno na našoj obali se odmara nešto više od 526 tisuća turista, što je 1 posto više nego lani u isto vrijeme. U Istri se odmara 172.967 gostiju, odnosno 2 posto više nego lani, na Kvarneru 126.967 gostiju ili 1 posto više, Šibensko-kninska županija ugošćuje registriranih 40.439 gostiju, što je povećanje za 2 posto, a Dubrovačko-neretvanska 32.372 gosta ili 4 posto više nego lani. Na području Zadarske županije oko 6,5 tisuća je gostiju manje nego prošle godine, a izrazito lošu posjećenost bilježi sam Zadar, gdje je čak 25 posto turista manje.
 • Šibenska klapa Teuta na 38. festivalu klapa u Omišu osvojila tri prva i jedno drugo mjesto

 • Osvajanjem tri prve i jedne druge nagrade, šibenska klapa Teuta i ove je godine postala najuspješnijim sudionikom najvažnije smotre klapskog stvaralaštva u Hrvatskoj. Teuta je u Večeri izvornih napjeva osvojila prvu nagradu publike i stručnog ocjenjivačkog suda, dok je u Završnoj večeri muških klapa osvojila prvu nagradu publike i drugu nagradu stručnog povjerenstva. Po broju osvojenih odličja Teuta se približila legendarnoj klapi Šibenik koja je u finalnim ogledima u Omišu, od 1973. do 1982. osvojila ukupno osam nagrada žirija i publike.
 • Jeste li znali - da se poslije stanke od 21 godine u Bilicama pokraj Šibenika ponovo održava susret klapa

 • - da će na tom susretu, u subotu 31. srpnja, nastupiti muške klape Teuta iz Šibenika, domaćini Bilice, Adrion iz Makarske i ženska klapa Skradinke...
  - da će na tradicionalnoj Vodičkoj fešti nastupiti rekordan broj izvođača: Grupa MI, Berekini, Bonaca, Oranž, Bastarz, The Obala, Saskia Laro Band, Hram, Vodički momci, Vodičke perilice, glazba i mažoretkinje i Kaštelanske mažoretkinje...
  - da će posebna atrakcija koncerta središnje proslave Dana domovinske zahvalnosti u Kninu (5. kolovoza) biti, samo za ovu priliku, sakupljen klapski zbor. Klape Cambi, Vokalisti Salone, Kastav i Bilice zajednički će izvesti dvije skladbe. Koncert će se održati na Kninskoj tvrđavi...
 • U Muzeju grada Šibenika otvorena izložba slika Izvora Oreba

 • U izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika otvorena je izložba slika hrvatskog slikara Izvora Oreba. Tom prigodom održan je i glazbeno-poetski recital "S izvora umjetnosti" u kojem su nastupili sam autor, koji je govorio svoje stihove, te operni solisti, tenor Nikša Radovanović i bariton Tonči Petković, a uz glasovirsku pratnju Darjane Blaće. Izložba ostaje otvorena do 22. kolovoza svaki dan od 10 do 13 i od 19 do 22 sata.
 • U trgovačkom centru Dalmare u Šibeniku slovenska tvrtka Merkur otvorila vrata svog centra

 • U kompleksu Dalmare u Ražinama tvrtka Merkur Internacional otvorila je vrata svog centra. Šibenski trgovački centar je peti takav Merkurov objekt u Hrvatskoj, nakon riječkog, zagrebačkog, sisačkog i zadarskog, koji je otvoren prije mjesec dana. Centar u Ražinama ima oko četiri tisuće metara četvornih prodajnog prostora i kupcima nudi 20 tisuća proizvoda. Direktor Merkura Bojan Vidmar na svečanom je otvaranju uručio donaciju od 10 tisuća kuna Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Šibeniku.
 • Direktan kontakt - idealno rješenje za turiste tipa 'u zadnji čas'

 • Scenarij je vrlo jednostavan: pregledate slike eksterijera i interijera, pročitate opis smještajnog ili ugostiteljskog objekta, upoznate se sa cijenama, napomenama, dodatnim sadržajima i bez obveze kontaktirate direktno iznajmljivača. Osim da mu/joj čujete glas, možete se dogovoriti i o terminima dolaska, popustima, načinima plaćanja i to sve direktno, bez posrednika. A za turiste koji u zadnji čas odlučuju kamo bi na ljetovanje, Info Adriatic opisao je 30 turističkih destinacija Šibensko-kninske županije, oslikao ih stotinama autorskih fotografija, preveo na nekoliko svjetskih jezika. Tako će i turisti tipa "u zadnji čas" moći ljetovati na pravom mjestu i u pravo vrijeme.
 • Program Šibenskog kulturnog ljeta u kolovozu nastavlja s nizom koncerata i izložbi

 • Nakon koncerta Zagrebačkih solista, 23. srpnja na Tvrđavi sv. Nikole u Šibenskom kanalu, Šibensko kulturno ljeto bit će nastavljeno 1. kolovoza koncertom klasične glazbe Croatian guitar quarteta. Tri dana kasnije slijedi samostalni koncert kantautora Ibrice Jusića, dok će se središnji događaj - cantata Ivana pl. Zajca "Nikola Šubić Zrinski", u izvođenju Simfonijskog orkestra HRT-a, održati na Tvrđavi sv. Nikole 11. kolovoza. U utorak, 17. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske, Mišo Kovač održat će koncert i promociju novog nosača zvuka "Mir u srce". U petak 20. kolovoza, u Galeriji Madrigal u Šibeniku otvara se izložba slikara amatera i umirovljenika, članova Odjela za likovne umjetnosti Matice Hrvatske Šibenik. U subotu i nedjelju, 21. i 22. kolovoza, na trgu ispred katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice počinju sedme po redu Večeri dalmatinske šansone.
 • Palača Rossini uskoro postaje vlasništvo Muzeja grada Šibenika

 • Gradsko poglavarstvo Šibenika dalo je suglasnost za kreditno zaduženje Muzeja grada Šibenika za kupnju preostalog dijela palače Rossini. Suglasnost je dana za iznos od 400 tisuća kuna uz rok povrata od sedam godina. Tim novcem otkupit će se stan u palači koja je pod zaštitom Muzeja grada Šibenika, a koji već posjeduje veći dio palače. Namjera je palaču urediti za izložbeni prostor, muzejske depoe i ostalu muzeološku djelatnost.
 • Šibensko-kninska županija planira do 2007. izgraditi 16 poduzetničkih zona

 • Na području županije trenutno formalno postoje četiri poslovne zone (Vodice, Drniš, Skradin i Šibenik), no neke od njih nemaju ni približne sadržaje koji bi morali biti na raspolaganju poduzetnicima. Država je spremna sufinancirati opremanje postojećih zona potrebnom infrastrukturom, kao i izgradnju novih, uz uvjet da županije definiraju vlastite planove. Prema planu izgradnje novih i dovršenja započetih zona, na području Šibensko-kninske županije predviđeno je 16 poduzetničkih zona u razdoblju od 2004. do 2007.
 • Na području Šibensko-kninske županije jedan posto manje gostiju nego lani

 • Na području Šibensko-kninske županije trenutno je prijavljen boravak 34.797 gostiju, od čega je 26.505 stranaca. To je jedan posto manje gostiju nego u istom razdoblju prošle godine, ali i pet tisuća gostiju više u odnosu na protekli tjedan. Najviše turista odmara se u Vodicama, njih 8105. Na žalost, to je za gotovo 15 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Slijedi Primošten u kojemu su registrirana 4762 gosta. Gotovo isti broj gostiju bilježi i Rogoznica, a iznad brojke od četiri tisuće je i područje grada Šibenika. U Murteru su evidentirana 2854 gosta.
 • Ženska klapa Skradinke i muške klape Bilice i Teuta izborile sudjelovanje u završnici festivala klapa u Omišu

 • Od pet klapa sa šibenskog područja koje sudjeluju na ovogodišnjem 38. festivalu klapa u Omišu, u finalnim večerima, koje će se održati 23. i 24. srpnja, nastupit će ženska klapa Skradinke i dvije muške klape - Bilice i Teuta. Tim plasmanom klape sa šibenskog područja još jednom su potvrdile visoki renome koje šibensko pjevanje uživa u Hrvatskoj.
 • Općina Primošten namjerava graditi multimedijalni centar ukupne površine od 1500 četvornih metara

 • Općina Primošten podignut će kod Zagrebačke banke kredit od 11 milijuna kuna, koji će se iskoristiti za izgradnju kapitalnog, višenamjenskog objekta, u kojemu će biti smješten dječji vrtić, knjižnica, uredi općinske uprave, dvorana s 80 mjesta, caffe i multimedijalni centar ukupne površine 1500 četvornih metara. Ovu odluku primoštenskog Vijeća još mora odobriti Ministarstvo financija.
 • Istra, Kvarner i sve dalmatinske županije, osim Splitsko-dalmatinske, bilježe pad broja gostiju

 • Proteklog tjedna, prema broju prijavljenih gostiju, najveći podbačaj bilježi Zadarska županija, gdje se nalazi oko 54.600 gostiju, odnosno 10 posto manje nego lani. U Istri ih je 134 tisuće ili osam posto manje, na Kvarneru 86 tisuća ili tri posto manje, dok je u Šibensko-kninskoj županiji 29.680 gostiju ili četiri posto manje, te u Dubrovačko- neretvanskoj županiji 24.292 gosta ili četiri posto manje. Zanimljivo je da porast broja gostiju, i to od tri posto, bilježi jedino Splitsko-dalmatinska županija gdje se trenutno odmara 61 tisuća gostiju.
 • Šibensko poglavarstvo podržalo inicijativu o gradnji trajekta

 • Šibenski poglavari podržali su inicijativu o izgradnji putničkog trajekta vrijednog 3,9 milijuna kuna, kojim bi se omogućio brži i komforniji prijevoz putnika do šibenskih otoka. Gradnjom trajekta umnogome bi se pridonijelo razvoju turizma na šibenskom otočju, koje sada povezuju brodovi stari pola stoljeća.
 • Jeste li znali - da koncertom Zagrebačkih solista, 23. srpnja na tvrđavi sv. Nikole u Šibenskom kanalu počinje 'Šibensko kulturno ljeto'

 • - da je u Muzeju grada Šibenika, pod nazivom "Jadran - boje izvornosti", otvorena izložba fotografija poznatog hrvatskog umjetničkog fotografa Ive Pervana...
  - da se u Murteru održava Glazbeni festival Murter 2004. na kojem se od kraja lipnja, pa do polovice rujna održavaju brojni koncerti klasične glazbe...
  - da je u prostorima ogranka Matice hrvatske u Primoštenu otvorena izložba šibenskog slikara Predraga Jokića...
  - da je u Galeriji Rudina postavljena tradicionalna izložba "More, ljudi, obale"...
  - da je u hotelu Olimpija u Vodicama otvorena izložba slika Ivanke Mileve Ivas...
 • Uz pomoć dva do tri klika - ljetovanje na Jadranu za 10EUR po osobi

 • Za ovogodišnju sezonu dobro se pripremio Info Adriatic ponudivši domaćim i stranim gostima mogućnost odabira 30 zavodljivih destinacija (Šibenik, Vodice, Primošten, Rogoznica...) i smještajnih kapaciteta prema nizu kriterija. Primjerice, želite neposrednu blizinu mora, zanima vas isključivo klimatizirani apartmanski smještaj, dolazite sa kućnim ljubimcem ili niste u mogućnosti uložiti dnevno više od 10EUR po osobi, uz pomoć dva do tri klika dobit ćete pregled smještajnih kapaciteta prema vašim željama i mogućnostima. Fotografije eksterijera i interijera, opis smještaja, dodatni sadržaji, napomene i cijene suzit će vaš izbor, a potom slijedi ono najvažnije: direktan kontakt s iznajmljivačem privatnog smještaja.
 • Večeri dalmatinske šansone pomaknute za jedan dan

 • Ovogodišnji festival dalmatinske šansone u Šibeniku neće se održati, kako je bilo najavljeno 20. i 21. kolovoza, nego je sve pomaknuto za jedan dan poslije, točnije 21. i 22. kolovoza. Termin je pomaknut zbog potreba Hrvatske televizije, kazao je umjetnički direktor Šibenske šansone Dušan Šarac.
 • Šibenska turistička ponuda obogaćena vodičem kroz grad Šibenik

 • U foajeu Šibenskog kazališta predstavljen je Vodič kroz grad Šibenik, koji je splitska nakladnička tvrtka Mogućnost tiskala na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku. Vodič sadržava 120 stranica i 80 fotografija u boji, a donosi sve informacije o životu grada Šibenika. U prvom dijelu vodiča nalaze se podaci o nastanku Šibenika, njegovim povijesnim, sakralnim i kulturnim znamenitostima, dok je drugi dio sastavljen od niza informacija korisnih za svakoga posjetitelja. Cijena mu je 40 kuna.
 • Početkom srpnja na Šibenskoj rivijeri sedam posto turista manje nego prošle godine

 • Na Šibenskoj rivijeri boravi 22.285 turista, od čega 18.512 stranih, što je sedam posto manje nego u istom razdoblju lani. Ipak, u odnosu na prošli tjedan na šibenskom području odmara se oko 5500 gostiju više. Domaćih je turista 35 posto, a stranih tri posto manje nego u prvom tjednu prošlogodišnjeg srpnja. Najviše turista, njih 9338, boravi u privatnom smještaju.
 • U Šibeniku otvorena kulturno-turistička atrakcija 'Četiri bunara'

 • Tvrtka Experia otvorila je u četvrtak 1. srpnja, u samom centru Šibenika, kulturno-turističku atrakciju "Četiri bunara". Riječ je o interaktivnoj atrakciji koja predstavlja priču o Šibeniku, gradu neotkrivenih tajni kroz sedam slika (blago Šibenika, piće, hrana, brodolomi u okolici Šibenika, tajna lica iz prošlosti itd.), sa tematskim kafeom i suvenirnicom. Prostor je dizajnirala tvrtka Janvs, jedna od vodećih svjetskih tvrtki za dizajn kulturno-turističkih atrakcija.
 • Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uručio odličje ansamblu 'Sun Ergos'

 • U foajeu Šibenskog kazališta, Predsjednik RH Stjepan Mesić, uručio je visoko državno odličje - red Danice hrvatske s likom Marka Marulića - kanadskom ansamblu "Sun Ergos", Robertu Greenwoodu i Dani Luebke, za promicanje istine o hrvatskoj zbilji tijekom godina rata kada su, unatoč ratnim opasnostima, bili redoviti sudionici MDF-a.
 • Vodice bogatije za novi turistički sadržaj - apartmansko naselje Ville Matilde

 • Novootvoreno apartmansko naselje Ville Matilde smješteno je tik uz hotelski kompleks Olimpija. U proteklih šest mjeseci, investicijom teškom 2,5 milijuna eura temeljito su obnovljena 24 već postojeća objekta, koja sadrže 24 šesterokrevetna i 44 četverokrevetna apartmana s ukupno 308 ležajeva. Komforno uređeni apartmani opremljeni su vlastitim klimatskim uređajima s regulacijom, satelitskim TV sistemom i telefonskim linijama. Ville Matilde imaju status apartmanskog naselja s četiri zvjezdice.

  MESSAGE BOX:

  SPONZORIRANI LINKOVI:


  Apartmani Stela, Zablaće 70m do mora, parking, terasa, roštilj... što vam još treba?


  Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)


  Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


  Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno


  Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

   

  Garancija kvalitete

  © 2003 - 2015 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
  E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.