English >> Croatia Apartments / Croatia HolidayCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Case vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE / SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Knin Knin Knin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Murter Murter Murter >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Srima Srima Srima >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
27.11. 8/11
28.11. 7/11
29.11. 6/12
30.11. 6/14
1.12. 8/15
2.12. 7/16
3.12. 10/17
Sviđaju vam se naše stranice? Organizirali ste ljetovanje ili odmor pomoću njih? Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, Facebook profilu, blogu, forumu ili samo postavite link prema našim stranicama.


U znak zahvalnosti, za vas smo pripremili još nekoliko rubrika:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos / Wallpapers
Fotoreporter

Arhiva vijesti

[Studeni 2004.]
 • Sretno okončana trodnevna drama jedrilice 'Gino Motori' koja je stradala u regati kod otoka Jabuke

 • Nakon što je puna tri dana plutala okrenuta naopačke u blizini otoka Jabuke, u Tribunj je dotegljena jedrilica "Gino Motori", vlasnika i skipera Đina Jurele iz Jedriličarskog kluba Opatija. Podsjetimo, jedrilica je stradala tijekom pučinske regate Vodice-Jabuka-Vodice. Jedrilicu je u tribunjsku marinu doteglila murterska koćarica "Anka", a zbog toga što su uvjeti na moru bili jako teški i činjenice da je jarbol bio okrenut prema dnu mora, tegljenje je potrajalo puna 22 sata.
 • Na šibensko-kninskom području počeo tjedan gastronomije 'Naše malo veliko blago'

 • U organizaciji Ceha ugostitelja Obrtničke komore Šibensko-kninske županije otvoren je tjedan gastronomije, koji se na šibensko-kninskom području održava još od 1997. pod nazivom "Naše malo veliko blago". Riječ je o gastronomskoj manifestaciji kojom ovdašnji ugostitelji populariziraju autohtona jela kakva su se nekad pripremala u gradskim i seoskim domaćinstvima. U ovogodišnjem tjednu gastronomije sudjeluje 26 restorana, koji će na svojim jelovnicima ponuditi tri autohtona jela.
 • Drniš: počela obnova palače u kojoj je boravio austrougarski car Franjo Josip II Habzburški

 • U okviru obnove nekolicine kapitalnih gradskih objekata, konačni izgled ovih dana dobiva i reprezentativna drniška palača poznata i po tome što je u njoj, za posjeta Drnišu u lipnju 1818., odsjeo autrougarski car Franjo Josip II. Uz ovu zgradu, u Drnišu se obnavljaju dječji vrtić, poslovna zgrada Šumarije, palača Skelin i bivša zgrada Socijalnog. Uz donacije iz Drniša i drugih sredina, Ministarstvo RH financira i obnovu krovišta drniške župne crkve Gospe od Ružarija.
 • Šibenska Turistička zajednica unapređuje rad svojih turističko-informativnih centara

 • Za funkcioniranje sedam turističko-informativnih centara na šibenskom području u idućoj će godini biti izdvojeno oko 320 tisuća kuna. Najveći dio novca iskoristit će se za rad TIC-a na šibenskoj rivi. Nakana TZ Šibenik je da TIC radi cjelodnevno već od sredine ožujka ili najkasnije od Uskrsa, pa sve do kraja listopada. Od mjesnih TIC-eva najduže će raditi onaj u Žaboriću, i to od 15. svibnja do 15. rujna. Turistički informativni centri na Jadriji i Kapriju, zatim u Zablaću, Zatonu i Raslini svoja će vrata otvoriti 1. lipnja, a zatvoriti 31. kolovoza.
 • Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik traže 90 milijuna kuna za kapitalna ulaganja na otocima

 • Šibensko-kninska županija traži 25 milijuna kuna za izgradnju pristaništa za putnički promet s otocima, te 2,5 milijuna kuna za rekonstrukciju pristanišnog gata na Kapriju. Istu sumu novca županija traži za program utvrđivanja granica pomorskog dobra i sanaciju ceste na Žirju. Zahtjev Grada Šibenika odnosi se na kapitalna ulaganja na Kapriju, Žirju, Zlarinu i Obonjanu u iznosu od 37 milijuna kuna. Šibenik traži još četiri milijuna kuna za ulaganja u otočni održivi razvoj. Grad Vodice za ulaganja na Prviću traži dva milijuna kuna, a Općina Tisno za kapitalna ulaganja na Murteru potražuje 12 milijuna kuna.
 • Šibenski akademski kipar Aleksandar Ale Guberina završio četiri metra visok spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

 • Izradu spomenika naručio je Grad Kaštela, a on će biti uskoro postavljen u Kaštel Lukšiću na površini uz cestu, koja također nosi ime prvog hrvatskog predsjednika. Guberinin spomenik dr. Franje Tuđmana najveći je ikad izrađen u Šibeniku, a u Dalmaciji je od njega samo veći veći spomenik Grgura Ninskog u Splitu. Šibenski kipar u svojoj umjetničkoj radionici izradio je model spomenika, koji će za dva tjedna biti izliven u zagrebačkoj ljevaonici Ujević. Zanimljivo je da je Guberina za modeliranje spomenika koristio gips, a ne glinu, što je uobičajeni materijal za modeliranje ovakvih velebnih spomenika. Tehnološkim postupkom, koji je sam osmislio, Guberina je znatno olakšao rezanje i prevoženje modela u zagrebačku ljevaonicu.
 • Iz Vodica startala spektakularna regata krstaša do najisturenijeg hrvatskog otoka Jabuke i natrag

 • Iz akvatorija ispred vodičke ACI marine startala je regata krstaša od Vodica do najisturenijeg hrvatskog otoka Jabuke i natrag. Ovu vrlo zahtjevnu regatu ukupne duljine oko 100 nautičkih milja organizirali su Jedriličarski klub Tijat iz Vodica i Hrvatski jedriličarski savez. Ove godine prijavilo se 25 jedrilica, a među njima i dva maksi-krstaša tipa Cometa i Big One, čije posade broje 20 članova. Regata je trajala 24 sata, a jedrilo se rutom Vodice-Komarica-Jabuka-Blitvenica-Vodice.
 • Snažno, gotovo orkansko nevrijeme, prouzročilo štetu na šibenskom području

 • Vjetar, koji je na mahove puhao olujnom snagom, praćen kišom, na šibenskom je području lomio stabla, oštetio krovove obiteljskih kuća i gospodarskih zgrada, te paralizirao promet. Velika šteta počinjena je i na poljoprivrednim površinama, posebice u maslinicima. Autobusi na međunarodnim i međugradskim linijama nisu krenuli prema Rijeci, Zagrebu, Njemačkoj i Švicarskoj. Nevrijeme je izazvalo i prekid električne energije u mnogim mjestima u šibenskom, vodičkom i skradinskom zaleđu.
 • Najveća šibenska hotelska kuća Solaris predstavila svoje potencijale na renomiranom turističkom sajmu u Londonu

 • Šibenska hotelska kuća Solaris vrlo uspješno se predstavila na renomiranom turističkom sajmu u Londonu (WTM). Riječ je o sajmu na kojem se predstavljaju brojne hotelske kuće i turistički agenti iz cijelog svijeta, posebice oni koji se bave kongresnim turizmom. Važnost londonskom WTM-u daje i podatak da je on prvi u nizu sajmova na kojima se opipava bilo tržišta za sljedeću turističku sezonu.
 • Izaslanstvo Šibenika posjetilo talijanski grad Civitanovu Marche

 • Izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnicom Nedjeljkom Klarić posjetilo je talijanski grad Civitanovu Marche s kojim je Šibenik prije dvije godine potpisao povelju o bratimljenju i sporazum o dugoročnoj gospodarskoj, kulturnoj, sportskoj i prijateljskoj suradnji. U razgovoru s gradonačelnikom Civitanove dr. Erminijem Marinellijem, dogradonačelnikom Sergiom Marzzetijem i predstavnicima tamošnjih gospodarskih i obrtničkim komora, šibensko izaslanstvo ponovilo je želju za nastavkom započete suradnje, koja očekivane efekte još nije postigla u sektoru gospodarstva. Stoga je dogovoreno da se među poduzetnicima i tvrtkama iz šibenske regije provede anketa o tome jesu li i koliko zainteresirani za suradnju s regijom Marche.
 • Trojica mladih šibenskih DJ-a izdali svoju prvu ploču u Nizozemskoj

 • Trojica mladih šibenskih DJ-a uspjeli su izdati ploču na inozemnom tržištu. Riječ je o Incognito Project-u, koji čine Aztec, Eddy C. i Devos. Njihov glazbeni prvijenac sadrži šest pjesama, koje se mogu opisati kao tech-house s funky ritmovima. Šibenski DJ-i svoje su pjesme poslali na adrese nekoliko europskih izdavača, a pozitivan odgovor dobili su od Aleksandra Coniga iz Pitch Recordsa u Nizozemskoj. Sljedeću pjesmu snimit će u produkciji Cobra Records iz Pariza odakle im je stigao pozitivan odgovor i ugovor na potpis.
 • Tisno: pjesnik Josip Tomin dobitnik Nagrade za životno djelo

 • Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u povodu blagdana svetog Martina, Dana općine Tisno, uručena su priznanja i nagrade onima koji su se prošle godine istaknuli u društvenom, kulturnom, sportskom i gospodarskom životu općine, te donatorstvom. Najvrjednije priznanje - Nagrada za životno djelo - uručena je pjesniku Josipu Tominu iz Jezera, koji više od četiri desetljeća objavljuje poeziju pisanu čakavštinom. Njegov rad odavno je prerastao okvire današnje Općine Tisno i postao pjesnička svojina cijele Hrvatske.
 • Vodice: krenuli radovi na uređenju obale Vladimira Nazora

 • Nakon što je prošle godine obnovljena infrastruktura, na obali Vladimira Nazora u Vodicama započela je druga faza radova na rekonstrukciji ovog atraktivnog gradskog prostora. Trg će biti popločan bijelim kamenom, hortikulturno će se urediti, a bit će postavljeno i više kamenih klupa za sjedenje. Izgradit će se i niski amfiteatar s binom za održavanje kulturnih manifestacija. Projekt u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna u cijelosti se financira iz gradskog proračuna, a rok završetka radova dogovoren je za 15. ožujka 2005.
 • Marko Mešin osvojio srebrnu medalju na sajmu inovacija u njemačkom gradu Nürnbergu

 • Marko Mešin, mladi inovator, član Društva "Faust Vrančić" iz Šibenika, osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom Sajmu inovacija i novih tehnologija u njemačkom gradu Nürnbergu. Mešin je ovo prestižno priznanje dobio za izum "Upravljanje PC aplikacijama pomoću daljinskog upravljača", što je zapravo bio njegov diplomski rad u Srednjoj tehničkoj školi u Drnišu. Osim Mešina, koji trenutno studira na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu, u Neurnbergu su nastupili i maturanti Tehničke škole iz Šibenika Goran Presečki, Mario Papak, Hrvoje Pelajić i Tomilsav Toplak s inovacijom "Automatizirani parking".
 • Knin: šibensko društvo filatelista i numizmatičara organiziralo prvu filatelističku izložbu

 • Šibenski filatelisti organizirali su izložbu maraka u povodu obilježavanja 200. obljetnice kninske Pošte. Predsjednik DFN Šibenik Mario Lušić predstavio se primjercima maraka iz serije "Znameniti ljudi na hrvatskim markama" i "Šport na hrvatskim markama", dok je Stjepan Smernić izložio maximafilije pod nazivom "Mala zemlje za veliki odmor". Izložba je popraćena i prigodnim pečatom s datumom otvaranja i potpisom - Filatelistička izložba.
 • Do idućeg ljeta na brdu Trtar kod Šibenika bit će podignuto šest vjetroelektrana

 • Njemačka tvrtka EnerSys-Inženjering potpisala je sporazum s Hrvatskom elektroprivredom o isporuci električne energije proizvedene u vjetroelektranama na brdu Trtar pokraj Šibenika. Na ovoj lokaciji, u prvoj bi se fazi podiglo šest vjetrogeneratora ukupne snage 5,1MW (850kW svaki), a u drugoj fazi još osam. Budući da je investicija po megavatu instalirane snage teška oko 900 tisuća eura, evidentno je da će ova njemačka tvrtka iz okolice Stuttgarta uložiti između 12 i 13 milijuna eura. EnerSys-Inženjering planira graditi vjetroelektrane i na brdu Orlice.
 • Predsjednik RH Stjepan Mesić posjetio centar 'Roman obitelj' u Bratiškovcima

 • Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetio je Centar za rehabilitaciju "Roman obitelj" u Bratiškovcima, selu u zaleđu Skradina. U pratnji svojih suradnika predsjednik Mesić obišao je sve prostorije ove ustanove, koja je otvorena u veljači 2001. i trenutačno skrbi o stotinu korisnika obaju spolova srednje i starije životne dobi s umjerenom i težom mentalnom retardacijom. "Po onome što sam ovdje vidio, obitelj Roman istinski je omogućila bolji život onim osobama, koje to same ne mogu ostvariti. Ovo je sjajan eksperiment, koji se mora podupirati s državne razine" - kazao je predsjednik Mesić.
 • Visoka turistička priznanja šibenskim predstavnicima na tradicionalnim 'Danima hrvatskog turizma' u Cavtatu

 • Tri vrijedna priznanja dodijeljena su šibenskim predstavnicima na završnoj svečanosti "Dani hrvatskog turizma", koja je tradicionalno održana u Cavtatu. Jezera su osvojila zlatnu medalju kao najbolje uređeno turističko mjesto na Jadranu. Plavi cvijet u Šibenik je donio i centar za posjetitelje "Bunari-tajne Šibenika" za originalnost u prezentaciji kulturne baštine. Slavlje šibenskih predstavnika upotpunila je Marija Zavodnik, vlasnica frizerskog obrta iz Vodica, koja je u okviru akcije "Čovjek, ključ uspjeha u turizmu" dobila nagradu kao najbolja u kategoriji "ostalih uslužnih djelatnosti".
 • Šibenska Turistička zajednica u suradnji s njemačkim ADAC-om promovira šibensku turističku ponudu

 • Tradicionalno, negdje oko Uskrsa, šibenska Turistička zajednica organizirat će turističku karavanu po Njemačkoj gdje će se promovirati mogućnosti šibenske turističke ponude. Cijelu priču "pokrit" će njemački ADAC tako da će tekstovi i reportaže s te karavane izaći u svim specijaliziranim njemačkim tiskovinama. Istodobno, na šibenskom području će tjedan dana boraviti strani turistički novinari, koji će svojim čitateljima prenijeti svoja zapažanja o mogućnostima ljetovanja na ovom području.
 • Završene pripreme za gradnju kolektora s pročišćivačem otpadnih voda grada Skradina

 • Nakon trogodišnjih priprema oko realizacije gradnje odvodno-kanalizacijskog sustava s pročišćivačem otpadnih voda, u Skradinu je najavljen početak ovih radova. S prvim iskopima startat će se u Rokovači kako bi se tamošnjim vlasnicima novih stambenih objekata osigurali priključci na vodovodnu mrežu. Vrijednost ove kapitalne investicije iznosi oko 20 milijuna kuna i ona će se izvoditi u nekoliko faza. Polovina sredstava već je osigurana kreditom gradske uprave u iznosu od 4 milijuna kuna, te novcem resornog ministarstva i donacijskim sredstvima u iznosu od 5,2 milijuna kuna.

  MESSAGE BOX:

  SPONZORIRANI LINKOVI:


  Apartmani Stela, Zablaće 70m do mora, parking, terasa, roštilj... što vam još treba?


  Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)


  Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


  Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno


  Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

   

  Garancija kvalitete

  © 2003 - 2015 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
  E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.