Info Adriatic Home
English >> Croatia Holiday / Croatia ApartmentsCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Dobrodošli u Šibensko-kninsku županiju
Info Adriatic - sve o turizmu Šibensko-kninske županije (Hrvatska/Jadran/Dalmacija): destinacije, ljetovanje, privatni smještaj, apartmani, vile, hoteli...
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE /
SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Smještaj
Knin Knin Knin >> Smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Smještaj
Murter Murter Murter >> Smještaj Hit destinacija >> Izaberite smještaj već danas!
Pirovac Pirovac Pirovac >> Smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Smještaj
Srima Srima Srima >> Smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
16.08. 22/26
17.08. 20/28
18.08. 21/30
19.08. 23/31
20.08. 19/31
21.08. 20/33
22.08. 21/32
Sviđaju vam se naše stranice? Sviđaju vam se naši tekstovi i fotografije?
Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, blogu ili forumu i postavite link prema našim stranicama. U znak zahvalnosti, za vas smo odabrali još nekoliko tema:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos/Wallpapers
Fotoreporter

Knin

Knin je udaljen od Šibenika 55km sjeveroistočno, prometnicom koja ga povezuje sa Dalmacijom i unutrašnjošću. Zbog svog položaja, stoljećima je predstavljao važno geostrateško središte, Knin kontrolirajući tako puteve koji unutrašnjost povezuju sa morem.
Povijest Knina seže u 6. i 7. stoljeće, u vrijeme seobe naroda, iako brojni arheološki nalazi kazuju da je život na ovom području mnogo stariji. O srednjovjekovnom značenju Knina najbolje govori podatak da je 1040. godine ovdje osnovana biskupija, čije su ovlasti dopirale čak do rijeke Drave. Zbog geografske pozicije i obrambenih snaga, Knin je u prošlosti bio najsnažnija utvrda u Dalmaciji. O tome svjedoči i do danas dobro očuvana Kninska tvrđava na brdu Spas, iznad samoga središta grada. Knin je bio i prijestolnica hrvatskih kraljeva, a najveći procvat doživljava za vladavine kralja Zvonimira, od 1074. do 1088. godine te se po njemu zove i Zvonimirov grad. Strateška uloga Knina, često ga je dovodila u ratna zbivanja, Knin zbog čega pamti mnoge sukobe i promjene vlasti - od hrvatskih velikaša, hrvatsko-ugarskih kraljeva, Venecije, Turaka, Mlečana, Austrijanaca i Francuza. Potkraj 19. stoljeća Knin prestaje biti vojno-strateški centar, otkada se ubrzano razvija, preuzimajući primat u proizvodnji i trgovini te cestovnom i željezničkom prometu na ovim područjima.
Ni u novije vrijeme Knin nije bio pošteđen ratnih zbivanja. Za vrijeme Domovinskog rata, Knin je postao pobunjeničko središte u sukobu sa hrvatskom državom. Ipak, 1995. godine nad gradom se, na vrhu Kninske tvrđave, zaviorio hrvatski barjak. Bio je to ponovni početak izgradnje, razvoja i povratka stanovnika orijentiranih gospodarskom prosperitetu.
Bogatstvo vrijednih kulturno-povijesnih spomenika, Knin neposredna blizina izvora rijeke Krke i istoimenog nacionalnog parka, domaći specijaliteti, čuveni pršut, sir i janjetina s ražnja, tek su dio turističkih potencijala kninskoga kraja. Uz poznata odredišta planinara i speleologa, šira okolica Knina omogućuje i sportski ribolov te lov divljači u rezervatu Burnum. No, 18km udaljeni Burnum, poznat je po još nečemu: nekada je to bilo ilirsko naselje, a od 33. godine rimski vojni logor. Sačuvani ostaci lukova komandne zgrade, česta su fotografija domaćih i stranih turista. Dodamo li ovome Biskupiju i Kapitul iz 10. stoljeća, iznimno vrijedne arheološke lokalitete, ostaje nam još samo potražiti smještaj. On je gostima omogućen u sobama obiteljskih kuća.
Više o ovoj destinaciji (Knin) možete saznati pretraživanjem tekstova koje smo napisali u rubrikama Jeste li znali, Arhiva vijesti, te u opisima pojedinih smještajnih kapaciteta. Također, u lijevom stupcu (ispod logotipa Google) možete upisati traženi pojam (npr. Knin), označiti InfoAdriatic.com i klikom na tipku "Search!" pretražit će se cjelokupno sjedište. U rubrici FAQ/Help naći ćete dodatne savjete o mogućnostima pretraživanja stranica, kao i odgovore na mnoga druga pitanja.
Nadalje, ako svoj odmor želite provesti u jednoj od 30 destinacija koje opisujemo, od kojih su mnoge pravi "biseri Jadrana", pretražite našu bazu smještajnih kapaciteta. Ona se nalazi na kraju svake destinacije (osim ukoliko nema prijavljenih kapaciteta za tu destinaciju). No pretraživanje je moguće i prema drugim kriterijima. Kako bismo olakšali pretragu, u rubrici Search Box predefinirali smo nekoliko tipova ponude kao kriterije za pretraživanje.
Nakon što pročitate opise izabranih smještaja i pregledate pripadajuće fotografije, preostaje vam još samo direktan kontakt s vlasnicima objekta, a potom - ljetovanje povoljnije nego ikad. I to nije sve. Budite sigurni da će vam nježna mediteranska klima odgovarati i u proljeće i u jesen.
Na kraju, ne zaboravite upisati vaše dojmove, iskustva ili samo pozdrav u Message Box. To vam neće oduzeti mnogo vremena, a nama i našim posjetiteljima mnogo će značiti :-)


JESTE LI ZNALI
da se na šibenskoj obali nalaze dvije najveće i najpopularnije diskoteke u Dalmaciji - Aurora i Hacienda...

da je Šibenik jedini samorodni hrvatski grad na obali Jadranskog mora...

da je najbolje razdoblje za boravak na hrvatskoj obali od travnja do listopada, a da ljeti temperatura mora doseže 26°C...

da su istinite prezentacije privatnog smještaja i kontakt bez posrednika glavni razlozi popularnosti koju Info Adriatic uživa među turistima...

MESSAGE BOX:

SPONZORIRANI LINKOVI:


Vila Plavi biser Šibenik 4 zvjezdice su u apartmanima, a ostale na plažama Solarisa

Test inteligencije
Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)

Rivijera hoteli i kampovi
Rivijera hoteli i kampovi Hotel Imperial-Vodice, Hotel Jadran-Šibenik, Hotel Miran-Pirovac

Gdje, kada, tko, što?
Gdje, kada, tko, što? Detaljan vodič događanja na klubskoj i elektronskoj sceni

Nik turistička agencija
Nik turistička agencija Ponuda smještaja i izleta duž Jadrana, najam vozila i plovila


Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno

Lijepe gole djevojke
Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

 

Garancija kvalitete

© 2003 - 2008 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.