Info Adriatic Home
English >> Croatia Holiday / Croatia ApartmentsCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Dobrodošli u Šibensko-kninsku županiju
Info Adriatic - sve o turizmu Šibensko-kninske županije (Hrvatska/Jadran/Dalmacija): destinacije, ljetovanje, privatni smještaj, apartmani, vile, hoteli...
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE /
SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Smještaj Hit destinacija >> Izaberite smještaj već danas!
Knin Knin Knin >> Smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Smještaj
Murter Murter Murter >> Smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Smještaj
Srima Srima Srima >> Smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
12.08. 20/31
13.08. 20/32
14.08. 21/33
15.08. 23/31
16.08. 21/29
17.08. 18/30
Sviđaju vam se naše stranice? Sviđaju vam se naši tekstovi i fotografije?
Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, blogu ili forumu i postavite link prema našim stranicama. U znak zahvalnosti, za vas smo odabrali još nekoliko tema:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos/Wallpapers
Fotoreporter

Kornati

"Posljednjeg dana Stvaranja, Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha."
George Bernard Shaw

Na središnjem dijelu hrvatskog Jadrana, gotovo paralelno sa kopnom, proteže se po mnogočemu jedinstveno kornatsko otočje. Arhipelag se prostire na 300km2 sa čak 148 otoka i otočića ukupne površine 62km2. Kornati Zbog izuzetnih prirodnih ljepota, velike otočne razvedenosti, očuvane prirode i naročito bogatog morskog ekosustava, veći dio kornatskog otočja proglašen je nacionalnim parkom 1980. godine. NP Kornati zauzima površinu od oko 220km2, a u okviru parka nalazi se 89 otoka i otočića čija obalna crta iznosi 185km. Kornatsko otočje dobilo je ime po najvećem otoku Kornatu.
Otočje je bilo naseljeno još u prapovijesti, o čemu svjedoče brojni arheološki nalazi. Tu su ostaci ilirskih građevina, predmeti iz željeznog doba, ostaci zgrade i zidina iz vremena Rimljana, mletačke utvrde iz kasnog srednjeg vijeka, a u vrijeme bizanta, od 4. do 10. stoljeća, na otoku Kornatu podignuta je i starokršćanska crkva, podno brda Tarac. Tijekom duge povijesti, Kornati su često bili meta osvajača i pljačkaša. Kornati A doživljavali su i brojne promjene vlasnika, od narodnih vladara, preko Mlečana i zadarske gospode, do težaka Murtera i Betine.
Od 17. stoljeća stanovnici Murtera nastanjuju pojedine otoke, dovode stada ovaca, obrađuju polja i love ribu. Danas kornatsko otočje nema stalnih stanovnika, premda neki godišnje borave i po nekoliko mjeseci. Na Kornatima nema struje niti izvora vode, a otoci su uglavnom goli, iako su nekoć djelomično bili pokriveni šumom mediteranskog hrasta i česmine. Murterani danas na Kornatima obrađuju škrta polja kraških zavala, gdje uspijevaju maslina, smokva i vinova loza. Osim zemljoradnje, na otocima drže ovce, a nisu rijetke ni košnice pčela.
Jadransko more pripada skupini najplavijih mora na svijetu. Kornati Međutim, modra boja mora kornatskog otočja, gotovo je nestvarna. Kristalna bistrina odaje priobalno reljefno dno najrazličitijih oblika. Tu su hridi, šiljci, pukotine, špilje, crveni koralji, školjke i mnoge vrste riba.
Nacionalni park nezaobilazno je odredište nautičara, koji utočište mogu naći u ribarskim kućicama te u sigurnim marinama na otocima Žutu i Piškeri. Svim drugim gostima, turističke agencije nude organizirane izlete, krstarenja, najam ribarskih brodica i opreme za ribolov. A restoran na otoku Žaknu, pravo je mjesto za gurmane, ljubitelje ribljih specijaliteta.
Više o ovoj destinaciji (Kornati) možete saznati pretraživanjem tekstova koje smo napisali u rubrikama Jeste li znali, Arhiva vijesti, te u opisima pojedinih smještajnih kapaciteta. Također, u lijevom stupcu (ispod logotipa Google) možete upisati traženi pojam (npr. Kornati), označiti InfoAdriatic.com i klikom na tipku "Search!" pretražit će se cjelokupno sjedište. U rubrici FAQ/Help naći ćete dodatne savjete o mogućnostima pretraživanja stranica, kao i odgovore na mnoga druga pitanja.
Nadalje, ako svoj odmor želite provesti u jednoj od 30 destinacija koje opisujemo, od kojih su mnoge pravi "biseri Jadrana", pretražite našu bazu smještajnih kapaciteta. Ona se nalazi na kraju svake destinacije (osim ukoliko nema prijavljenih kapaciteta za tu destinaciju). No pretraživanje je moguće i prema drugim kriterijima. Kako bismo olakšali pretragu, u rubrici Search Box predefinirali smo nekoliko tipova ponude kao kriterije za pretraživanje.
Nakon što pročitate opise izabranih smještaja i pregledate pripadajuće fotografije, preostaje vam još samo direktan kontakt s vlasnicima objekta, a potom - ljetovanje povoljnije nego ikad. I to nije sve. Budite sigurni da će vam nježna mediteranska klima odgovarati i u proljeće i u jesen.
Na kraju, ne zaboravite upisati vaše dojmove, iskustva ili samo pozdrav u Message Box. To vam neće oduzeti mnogo vremena, a nama i našim posjetiteljima mnogo će značiti :-)


JESTE LI ZNALI
da su otoci šibenskog akvatorija Tribunj i Krapanj najniži naseljeni otoci na Jadranu...

da Šibenik, iako ima suvremeno uređeno trajektno pristanište, nije izravnom trajektnom linijom povezan sa susjednom Italijom...

da je za seks na plaži, odnosno na javnom mjestu, u Hrvatskoj propisana kazna do maksimalno 30 dana zatvora ili 100 eura...

da su istinite prezentacije privatnog smještaja i kontakt bez posrednika glavni razlozi popularnosti koju Info Adriatic uživa među turistima...

MESSAGE BOX:

SPONZORIRANI LINKOVI:

Nik turistička agencija
Nik turistička agencija Ponuda smještaja i izleta duž Jadrana, najam vozila i plovila


Vila Plavi biser Šibenik 4 zvjezdice su u apartmanima, a ostale na plažama Solarisa

Test inteligencije
Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)

Rivijera hoteli i kampovi
Rivijera hoteli i kampovi Hotel Imperial-Vodice, Hotel Jadran-Šibenik, Hotel Miran-Pirovac

Gdje, kada, tko, što?
Gdje, kada, tko, što? Detaljan vodič događanja na klubskoj i elektronskoj sceni


Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno

Lijepe gole djevojke
Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

 

Garancija kvalitete

© 2003 - 2008 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.