Info Adriatic Home
English >> Croatia Holiday / Croatia ApartmentsCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Dobrodošli u Šibensko-kninsku županiju
Info Adriatic - sve o turizmu Šibensko-kninske županije (Hrvatska/Jadran/Dalmacija): destinacije, ljetovanje, privatni smještaj, apartmani, vile, hoteli...
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE /
SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Smještaj
Knin Knin Knin >> Smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Smještaj
Murter Murter Murter >> Smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Smještaj
Srima Srima Srima >> Smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Smještaj Hit destinacija >> Izaberite smještaj već danas!
Žirje Žirje Žirje >> Smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
25.07. 21/28
26.07. 21/29
27.07. 21/29
28.07. 21/30
29.07. 21/30
30.07. 21/31
31.07. 21/31
Sviđaju vam se naše stranice? Sviđaju vam se naši tekstovi i fotografije?
Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, blogu ili forumu i postavite link prema našim stranicama. U znak zahvalnosti, za vas smo odabrali još nekoliko tema:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos/Wallpapers
Fotoreporter

Oglašavanje apartmana

Prezentacija smještaja na Internetu: apartmani, vile, hoteli, sobe, kampovi...

Sve se više priča o Internetu u krugovima iznajmljivača privatnog smještaja. Navodno nekima svi novi gosti pristižu upravo putem Interneta. Jedni pričaju o 50% bookinga uz pomoć Interneta, drugi o 75%, a treći ostaju razočarani. Ipak, najviše je onih koji o Internetu nemaju pojma pa su na meti raznoraznih ponuda tipa: "Ne trebate ništa platiti, gosti će samo doći kod vas". Nikad ne dođu.

Tri su osnovna načina oglašavanja apartmana na Internetu u potrazi za gostima: agencijsko, vlastite Web stranice i tzv. direktan kontakt.

Agencije putem Interneta prezentiraju smještaj najčešće po svome trošku, no cijenu smještaja uvećavaju za manji ili veći postotak. Ovo je pogodan oblik bookinga za one iznajmljivače koji agenciji povjeravaju cijeli objekt, jer se ne mogu ili ne žele baviti kontaktima, rezervacijama i sl. Međutim, problem nastaje kada se kombinira agencija sa privatnim bookingom time što smještaj rezervirate za agenciju te odbijete eventualnog drugog gosta, a potom vam jave iz agencije da je rezervacija otkazana. Problematično je i kad gost od vas sazna kolika je izvorna cijena vašeg smještaja. Tada - ili više nikad ne dolazi ili ubuduće ide direktno preko vas. A nije rijedak niti slučaj da iznajmljivač bude razočaran kada od gosta po prvi puta sazna kolika je agencijska provizija.

Izrada vlastitih Web stranica i nije toliko skupo rješenje u postupku oglašavanja apartmana i prezentacije smještajnih kapaciteta. Međutim, tko će doći na vaše stranice? Naravno, zaključujete, stranice valja reklamirati, a ono je skuplji korak u postupku prezentacije. U ovom smislu potreban je veliki oprez, jer je na tržištu jako mnogo amatera koji jeftino izrađuju Web stranice, uvrštavaju ih u najpoznatije besplatne pretraživače i kataloge i uvjeravaju vas da je time posao završen. Budite sigurni - posao tek počinje! Vlastite Web stranice pogodne su za one iznajmljivače koji imaju mnoštvo sadržaja i kojima je potrebno da svojim sadašnjim i budućim gostima pruže detaljnije informacije. No, kada je riječ o potrazi za gostima, one nisu dostatne ukoliko niste spremni konstantno ulagati u marketing.

Međutim, postoje tvrtke koje su izradile Web stranice specijalizirane za turizam, odnosno za oglašavanje apartmana. Te tvrtke konstantno ulažu sredstva u promociju svojih stranica. Ovamo dnevno dolazi od nekoliko stotina do nekoliko tisuća posjetitelja i to ciljne skupine. Uz manje slika i tekstova, nego što to omogućuju vlastite Web stranice, iznajmljivači ovdje objavljuju e-mail i telefonske brojeve pomoću kojih se ostvaruje direktan kontakt između gosta i iznajmljivača. To su tzv. stranice direktnog kontakta, a oglašavanje na njima se naplaćuje. Iskustvo pokazuje da je ovakav oblik bookinga najprimjereniji, kako većini iznajmljivača tako i gostima. Portal specijaliziran za Šibensko-kninsku županiju, koji funkcionira po ovome principu i koji podatke prikuplja u vlastitom aranžmanu je www.infoadriatic.com (na kojemu se upravo nalazite). Dnevno ga posjećuje više od 1000 unique posjetitelja.

Postoji još jedan oblik direktnog kontakta. To su Internet-izdanja malih oglasnika. Vrlo su popularni među iznajmljivačima privatnog smještaja, jer je oglašavanje apartmana besplatno. Međutim, problem je što nisu popularni i među gostima. Gosti su se, naime, mnoštvo puta uvjerili u neistinitost objavljenih podataka, zbog čega je ovakav oblik promocije izgubio kredibilitet. Osim nesrazmjernog odnosa ponude i potražnje kakvog nalazimo na ovim stranicama, neprestano obnavljanje svoga oglasa kako bi on bio "među prvima" ima za posljedicu da su umjesto gostiju glavnina posjetitelja, zapravo, iznajmljivači. Uz to, jezično ograničen i bez mogućnosti objave slika, ovaj način oglašavanja apartmana i prezentacije smještaja u potrazi za gostima ne može biti dovoljan. A niti ozbiljan.

U našem tekstu kojeg smo naslovili Reklama u Češkoj otkrivamo prljave trikove i najčešće obmane kojima se koriste mnogi vlasnici specijaliziranih turističkih portala. A na koje nedovoljno ili krivo informirani iznajmljivači prečesto nasjedaju.

U rubrici FAQ/Help opisali smo osnovne uvjete, postupak i cijenu oglašavanja smještajnih kapaciteta (i drugih turističkih proizvoda i usluga) na našim stranicama, specijaliziranim za Šibensko-kninsku županiju.

Autor teksta: Davor Juranić, Sprait d.o.o.


JESTE LI ZNALI
da su otoci šibenskog akvatorija Tribunj i Krapanj najniži naseljeni otoci na Jadranu...

da Šibenik, iako ima suvremeno uređeno trajektno pristanište, nije izravnom trajektnom linijom povezan sa susjednom Italijom...

da je za seks na plaži, odnosno na javnom mjestu, u Hrvatskoj propisana kazna do maksimalno 30 dana zatvora ili 100 eura...

da su istinite prezentacije privatnog smještaja i kontakt bez posrednika glavni razlozi popularnosti koju Info Adriatic uživa među turistima...

MESSAGE BOX:

SPONZORIRANI LINKOVI:

Nik turistička agencija
Nik turistička agencija Ponuda smještaja i izleta duž Jadrana, najam vozila i plovila


Vila Plavi biser Šibenik 4 zvjezdice su u apartmanima, a ostale na plažama Solarisa

Test inteligencije
Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)

Rivijera hoteli i kampovi
Rivijera hoteli i kampovi Hotel Imperial-Vodice, Hotel Jadran-Šibenik, Hotel Miran-Pirovac

Gdje, kada, tko, što?
Gdje, kada, tko, što? Detaljan vodič događanja na klubskoj i elektronskoj sceni


Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno

Lijepe gole djevojke
Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

 

Garancija kvalitete

© 2003 - 2008 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.