English >> Croatia Apartments / Croatia HolidayCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Case vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE / SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Knin Knin Knin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Murter Murter Murter >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Srima Srima Srima >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
28.11. 1/10
29.11. 1/13
30.11. 5/13
01.12. 6/14
02.12. 6/15
03.12. 7/15
04.12. 7/14
Sviđaju vam se naše stranice? Organizirali ste ljetovanje ili odmor pomoću njih? Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, Facebook profilu, blogu, forumu ili samo postavite link prema našim stranicama.


U znak zahvalnosti, za vas smo pripremili još nekoliko rubrika:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos / Wallpapers
Fotoreporter

Skradin

Na desnoj strani rijeke Krke, 16km udaljen od Šibenika, smjestio se Skradin. Svoju povijest ispisuje još iz doba Ilira, a ime dobiva u vrijeme kada ovi krajevi dolaze pod rimsku vlast. Tako se na mjestu ilirskog grada Skradin razvila antička Scardona, važno prometno, trgovačko i upravno središte.
Prvi pisani spomenici datiraju još iz 339. godine prije Krista, a već 530. godine u gradu je utemeljena biskupija. Tijekom burnih stoljeća Skradin je, zbog svog geostrateškog položaja, neprestano bio meta osvajača. Dolaskom Slavena, u 7. stoljeću, rimska Scardona je do temelja razrušena i opustošena. Naselje obnavljaju Hrvati, a pod današnjim imenom spominje se u 10. stoljeću kao sjedište biskupa. Tu su stolovali i moćni hrvatski knezovi Šubići-Bribirski. Godine 1522. Skradin osvajaju Turci i pod svojom vlašću drže ga do 1684. godine, kada ga preuzima venecijanska vlast do 1797. godine. Ovdje su još vladali Francuzi i Austrijanci.
Na najvećem trgu u središtu grada Skradin nalazi se crkva Male Gospe iz 18. stoljeća sa zvonikom udaljenim dvadesetak metara. U staroj gradskoj jezgri smještena je pravoslavna crkva sv. Spiridona iz 19. stoljeća, a tu su još i crkve sv. Petka i sv. Jeronima.
Nekadašnji stanovnici Skradina bavili su se gotovo isključivo poljoprivredom i to maslinarstvom, vinogradarstvom i voćarstvom. Danas nastavljaju tradiciju zemljoradnje, a zbog boćate vode skradinski akvatorij pogoduje i uzgoju školjki i riba. Turizam je također bitna sastavnica ovdašnje tradicije. Jer, gotovo nema izletnika i turista koji ljetujući u Dalmaciji ne posjete Skradin i prirodne fenomene rijeke Krke.
Tih primorski gradić s mnogobrojnim tajnovitim kalama, Skradin bogate gastronomske ponude i čuvenog bijelog vina debit, zadovoljit će i zahtjevnijeg gosta. Dolazak u Skradin vodenim putem, kroz kanjon rijeke Krke, izazov je i jedinstven doživljaj kojeg ne propušta niti jedan nautičar. Na tom putu, osim Šibenika, ističu se Zaton, Bilice i Raslina. Za one koji se odluče zadržati u Skradinu, na raspolaganju je moderna marina sa više od 200 vezova. Gostima je smještaj osiguran u privatnim sobama, apartmanima i hotelu. U neposrednoj blizini uređeno je i kupalište te dječje i sportsko igralište. A ljubitelji diskretnijih plaža svoj kutak mogu naći izvan mjesta, računajući na labudove kao povremene posjetitelje. Dobrodošli!
Više o ovoj destinaciji (Skradin) možete saznati pretraživanjem tekstova koje smo napisali u rubrikama Jeste li znali, Arhiva vijesti, te u opisima pojedinih smještajnih kapaciteta. Također, u lijevom stupcu (ispod logotipa Google) možete upisati traženi pojam (npr. Skradin apartmani), označiti InfoAdriatic.com i klikom na tipku "Search!" pretražit će se cjelokupno sjedište. U rubrici FAQ/Help naći ćete dodatne savjete o mogućnostima pretraživanja stranica, kao i odgovore na mnoga druga pitanja.
Nadalje, ako svoj odmor želite provesti u jednoj od 30 destinacija koje opisujemo, od kojih su mnoge pravi "biseri Jadrana", pretražite našu bazu smještajnih kapaciteta. Ona se nalazi na kraju svake destinacije (osim ukoliko nema prijavljenih kapaciteta za tu destinaciju). No pretraživanje je moguće i prema drugim kriterijima. Kako bismo olakšali pretragu, u rubrici Search Box predefinirali smo nekoliko tipova ponude kao kriterije za pretraživanje.
Nakon što pročitate opise izabranih smještaja i pregledate pripadajuće fotografije, preostaje vam još samo direktan kontakt s vlasnicima objekta, a potom - ljetovanje povoljnije nego ikad. I to nije sve. Budite sigurni da će vam nježna mediteranska klima odgovarati i u proljeće i u jesen.
Na kraju, ne zaboravite upisati vaše dojmove, iskustva ili samo pozdrav u Message Box. To vam neće oduzeti mnogo vremena, a nama i našim posjetiteljima mnogo će značiti :-)

Skradin apartmani,
hoteli, privatni smještaj

Skradin Apartmani Anita
Apartmani Anita, u vlasništvu obitelji Skorić, nalaze se na brežuljku nadomak Skradina. U prizemlju kuće narančaste boje, uređena su dva studio-apartmana pogodna za parove. U slučaju treće osobe ili djece, na ...
http://www.infoadriatic.com/skoric-anita

Skradin Sobe Malin
Sobe Malin nalaze se u Skradinu u blizini autobusnog stajališta za Šibenik. Autentični dalmatinski ambijent garantira zgrada debelih kamenih zidova, zabilježena čak na starim fotografijama Skradina s početka ...
http://www.infoadriatic.com/malin

Skradin Kuća za odmor Smolić
Kuća za odmor Smolić nalazi se u selu Smolići nedaleko Skradina. Namijenjena je gostima koji žele mir, tišinu, samostalnost, pogled na zelena polja i Prokljansko jezero u daljini. Na nekadašnjem obiteljskom ...
http://www.infoadriatic.com/smolic-tomislav


MESSAGE BOX:

SPONZORIRANI LINKOVI:


Apartmani Stela, Zablaće 70m do mora, parking, terasa, roštilj... što vam još treba?


Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)


Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno


Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

 

Garancija kvalitete

© 2003 - 2015 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.