Info Adriatic Home
English >> Croatia Holiday / Croatia ApartmentsCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Dobrodošli u Šibensko-kninsku županiju
Info Adriatic - sve o turizmu Šibensko-kninske županije (Hrvatska/Jadran/Dalmacija): destinacije, ljetovanje, privatni smještaj, apartmani, vile, hoteli...
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE /
SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Smještaj
Knin Knin Knin >> Smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Smještaj
Murter Murter Murter >> Smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Smještaj
Srima Srima Srima >> Smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Smještaj Hit destinacija >> Izaberite smještaj već danas!
Zaton Zaton Zaton >> Smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
13.09. 21/28
14.09. 20/24
15.09. 16/21
16.09. 12/20
17.09. 12/19
18.09. 14/21
19.09. 21/22
Sviđaju vam se naše stranice? Sviđaju vam se naši tekstovi i fotografije?
Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, blogu ili forumu i postavite link prema našim stranicama. U znak zahvalnosti, za vas smo odabrali još nekoliko tema:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos/Wallpapers
Fotoreporter

Žirje

Otok Žirje najudaljeniji je otok u šibenskom akvatoriju, ukupne površine 15,43km2. Pretpostavlja se da je ime dobio po nekoć gustim šumama mediteranskog hrasta sa plodovima žira.
Žirje Povijest Žirja seže daleko u prošlost. Zbog položaja otok je od davnina imao ulogu predstraže, tako da je već u 6. stoljeću ovdje podignuta kasnoantička utvrda, čiji su ostaci i danas vidljivi na Gradini, lokalitetu iznad uvale Velika Stupica te na brdu Gustijerna, iznad uvale Mala Stupica. O strateškoj važnosti Žirja svjedoče i tragovi starih građevina kojima je otok bio utvrđen.
Povijest nadalje govori da je hrvatski kralj Petar Krešimir IV., 1059. godine, otok Žirje darovao benediktincima. Nakon toga su ga bribirski knezovi, zajedno sa Murterom ustupili Zadranima, a oni ga 1323. godine opet vraćaju pod okrilje Šibenika.
Crkva Velike Gospe, sagrađena 1480. godine, vrijedan je otočni spomenik. Za vrijeme mletačke vladavine, posjede na ovom otoku Žirje imale su plemićke obitelji iz Šibenika. Međutim 1572. godine, za vrijeme Ciparskog rata, Turci su slomili otpor otočana i do temelja opustošili otok. Mnogo godina kasnije, u Domovinskom ratu, Žirje ponovo dobiva ključnu ulogu. S njegovih se vrhova branio Šibenik od neprijateljskog djelovanja s mora, kopna i zraka.
Otok je reljefno interesantna kompozicija: uzdužno se prostiru dva izdignuta bila, a u srednjem dijelu prostrano je plodno polje. Razvedenu obalu dodatno krasi mnoštvo grebena i otočića. Od poljoprivrednih kultura uzgaja se maslina, vinova loza, smokva i šljiva, a akvatorij otoka poznat je po brojnim lovištima ribe. Osim toga, vidjeti na pučini igru dupina, ovdje nije rijetkost.
Mnogo je stanovnika Žirja kroz prošla desetljeća Žirje napustilo otok u potrazi za boljim životom. Jedni su odselili na kopno, drugi emigrirali, uglavnom na američki kontinent, a treći su postali pomorci. Današnji se stanovnici, osim zemljoradnje i ribarstva, počinju baviti i turizmom. Smještaj će gostima ponuditi u svojim obiteljskim kućama, razasutim po brojnim slikovitim žirjanskim uvalama, nautičarima jako dobro poznatim. Nautičari, naime, u prirodno zaštićenim lukama već godinama pronalaze trenutke odmora krstareći duž Jadrana. S druge strane, više od 20km uređenih biciklističkih staza (asfaltirane, terenske i brdske) i još više pješačkih staza, prilika su za rekreaciju različite težine i trajanja. Svi drugi posjetitelji iskoristit će dobru brodsku povezanost sa Šibenikom kako bi upravo na Žirju proveli diskretan ugođaj ljeta.
Više o ovoj destinaciji (Žirje) možete saznati pretraživanjem tekstova koje smo napisali u rubrikama Jeste li znali, Arhiva vijesti, te u opisima pojedinih smještajnih kapaciteta. Također, u lijevom stupcu (ispod logotipa Google) možete upisati traženi pojam (npr. Žirje), označiti InfoAdriatic.com i klikom na tipku "Search!" pretražit će se cjelokupno sjedište. U rubrici FAQ/Help naći ćete dodatne savjete o mogućnostima pretraživanja stranica, kao i odgovore na mnoga druga pitanja.
Nadalje, ako svoj odmor želite provesti u jednoj od 30 destinacija koje opisujemo, od kojih su mnoge pravi "biseri Jadrana", pretražite našu bazu smještajnih kapaciteta. Ona se nalazi na kraju svake destinacije (osim ukoliko nema prijavljenih kapaciteta za tu destinaciju). No pretraživanje je moguće i prema drugim kriterijima. Kako bismo olakšali pretragu, u rubrici Search Box predefinirali smo nekoliko tipova ponude kao kriterije za pretraživanje.
Nakon što pročitate opise izabranih smještaja i pregledate pripadajuće fotografije, preostaje vam još samo direktan kontakt s vlasnicima objekta, a potom - ljetovanje povoljnije nego ikad. I to nije sve. Budite sigurni da će vam nježna mediteranska klima odgovarati i u proljeće i u jesen.
Na kraju, ne zaboravite upisati vaše dojmove, iskustva ili samo pozdrav u Message Box. To vam neće oduzeti mnogo vremena, a nama i našim posjetiteljima mnogo će značiti :-)

Smještaj

Žirje Apartmani Skorić
Apartmani Skorić nalaze se u uvali Muna na otoku Žirju. Studio-apartman namijenjen je dvjema osobama, dok je dvosobni apartman na katu kuće pogodan za višečlanu obitelj. Oba apartmana sadrže ...
http://www.infoadriatic.com/skoric

Žirje Apartmani Bomi
Apartmani Bomi nalaze se u uvali Koromašna na otoku Žirju. Pogoduju mirnom obiteljskom turizmu, ljubiteljima ribarenja, netaknutog mora, pjesme cvrčaka, intimnog ugođaja. U prizemlju kuće obitelji ...
http://www.infoadriatic.com/bomi

Žirje Apartmani Gačanin
Apartmani Gačanin nalaze se na otoku Žirju (uvala Muna), neposredno uz more. Kat kuće namijenjen je gostima. Lijevo je studio-apartman za 2-3 člana, a desno dvosobni apartman s mini-kuhinjom i dnevnim ...
http://www.infoadriatic.com/gacanin


JESTE LI ZNALI
da se na šibenskoj obali nalaze dvije najveće i najpopularnije diskoteke u Dalmaciji - Aurora i Hacienda...

da je Šibenik jedini samorodni hrvatski grad na obali Jadranskog mora...

da je najbolje razdoblje za boravak na hrvatskoj obali od travnja do listopada, a da ljeti temperatura mora doseže 26°C...

da su istinite prezentacije privatnog smještaja i kontakt bez posrednika glavni razlozi popularnosti koju Info Adriatic uživa među turistima...

MESSAGE BOX:

SPONZORIRANI LINKOVI:


Vila Plavi biser Šibenik 4 zvjezdice su u apartmanima, a ostale na plažama Solarisa

Test inteligencije
Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)

Rivijera hoteli i kampovi
Rivijera hoteli i kampovi Hotel Imperial-Vodice, Hotel Jadran-Šibenik, Hotel Miran-Pirovac

Gdje, kada, tko, što?
Gdje, kada, tko, što? Detaljan vodič događanja na klubskoj i elektronskoj sceni

Nik turistička agencija
Nik turistička agencija Ponuda smještaja i izleta duž Jadrana, najam vozila i plovila


Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno

Lijepe gole djevojke
Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

 

Garancija kvalitete

© 2003 - 2008 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.