English >> Croatia Apartments / Croatia HolidayCroatia |Hrvatski >> Apartmani Hrvatska / Ljetovanje HrvatskaHrvatska |Italiano >> Case vacanze Croazia / Appartamenti CroaziaCroazia |Deutsch >> Kroatien Urlaub / Ferienhaus KroatienKroatien |Česky >> Chorvatsko apartmány / Chorvatsko dovolenáChorvatsko
Search Box Jeste li znali O nama Kontakt FAQ / Help
DESTINACIJE / SMJEŠTAJ
Betina Betina Betina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Brodarica Brodarica Brodarica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Drniš Drniš Drniš >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Grebaštica Grebaštica Grebaštica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrija Jadrija Jadrija >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jadrtovac Jadrtovac Jadrtovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Jezera Jezera Jezera >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Kaprije Kaprije Kaprije >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Knin Knin Knin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Kornati >> Kornati NP Kornati NP Kornati >> Kornati >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Krapanj Krapanj Krapanj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
NP Krka >> Krka NP Krka NP Krka >> Krka >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Murter Murter Murter >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Pirovac Pirovac Pirovac >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Primošten Primošten Primošten >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Prvić Prvić Prvić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Raslina Raslina Raslina >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Rogoznica Rogoznica Rogoznica >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šibenik Šibenik Šibenik >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Skradin Skradin Skradin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Šparadići Šparadići Šparadići >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Srima Srima Srima >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tisno Tisno Tisno >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Tribunj Tribunj Tribunj >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Vodice Vodice Vodice >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zablaće Zablaće Zablaće >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žaborić Žaborić Žaborić >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zaton Zaton Zaton >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Žirje Žirje Žirje >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Zlarin Zlarin Zlarin >> Apartmani, hoteli, privatni smještaj
Support & Help: Powered by Google

Internet
InfoAdriatic.com
VREMENSKA PROGNOZA
25.11. 0/11
26.11. 0/8
27.11. 4/8
28.11. 2/11
29.11. 6/12
30.11. 1/10
01.12. 0/10
Sviđaju vam se naše stranice? Organizirali ste ljetovanje ili odmor pomoću njih? Drago nam je, a bit će nam još draže ako nas preporučite na vašim Web stranicama, Facebook profilu, blogu, forumu ili samo postavite link prema našim stranicama.


U znak zahvalnosti, za vas smo pripremili još nekoliko rubrika:
Korisni linkovi
Razmjena linkova
Photos / Wallpapers
Fotoreporter

Žirje

Otok Žirje najudaljeniji je otok u šibenskom akvatoriju, ukupne površine 15,43km2. Pretpostavlja se da je ime dobio po nekoć gustim šumama mediteranskog hrasta sa plodovima žira.
Žirje Povijest Žirja seže daleko u prošlost. Zbog položaja otok je od davnina imao ulogu predstraže, tako da je već u 6. stoljeću ovdje podignuta kasnoantička utvrda, čiji su ostaci i danas vidljivi na Gradini, lokalitetu iznad uvale Velika Stupica te na brdu Gustijerna, iznad uvale Mala Stupica. O strateškoj važnosti Žirja svjedoče i tragovi starih građevina kojima je otok bio utvrđen.
Povijest nadalje govori da je hrvatski kralj Petar Krešimir IV., 1059. godine, otok Žirje darovao benediktincima. Nakon toga su ga bribirski knezovi, zajedno sa Murterom ustupili Zadranima, a oni ga 1323. godine opet vraćaju pod okrilje Šibenika.
Crkva Velike Gospe, sagrađena 1480. godine, vrijedan je otočni spomenik. Za vrijeme mletačke vladavine, posjede na ovom otoku Žirje imale su plemićke obitelji iz Šibenika. Međutim 1572. godine, za vrijeme Ciparskog rata, Turci su slomili otpor otočana i do temelja opustošili otok. Mnogo godina kasnije, u Domovinskom ratu, Žirje ponovo dobiva ključnu ulogu. S njegovih se vrhova branio Šibenik od neprijateljskog djelovanja s mora, kopna i zraka.
Otok je reljefno interesantna kompozicija: uzdužno se prostiru dva izdignuta bila, a u srednjem dijelu prostrano je plodno polje. Razvedenu obalu dodatno krasi mnoštvo grebena i otočića. Od poljoprivrednih kultura uzgaja se maslina, vinova loza, smokva i šljiva, a akvatorij otoka poznat je po brojnim lovištima ribe. Osim toga, vidjeti na pučini igru dupina, ovdje nije rijetkost.
Mnogo je stanovnika Žirja kroz prošla desetljeća Žirje napustilo otok u potrazi za boljim životom. Jedni su odselili na kopno, drugi emigrirali, uglavnom na američki kontinent, a treći su postali pomorci. Današnji se stanovnici, osim zemljoradnje i ribarstva, počinju baviti i turizmom. Smještaj će gostima ponuditi u svojim obiteljskim kućama, razasutim po brojnim slikovitim žirjanskim uvalama, nautičarima jako dobro poznatim. Nautičari, naime, u prirodno zaštićenim lukama već godinama pronalaze trenutke odmora krstareći duž Jadrana. S druge strane, više od 20km uređenih biciklističkih staza (asfaltirane, terenske i brdske) i još više pješačkih staza, prilika su za rekreaciju različite težine i trajanja. Svi drugi posjetitelji iskoristit će dobru brodsku povezanost sa Šibenikom kako bi upravo na Žirju proveli diskretan ugođaj ljeta.
Više o ovoj destinaciji (Žirje) možete saznati pretraživanjem tekstova koje smo napisali u rubrikama Jeste li znali, Arhiva vijesti, te u opisima pojedinih smještajnih kapaciteta. Također, u lijevom stupcu (ispod logotipa Google) možete upisati traženi pojam (npr. Žirje apartmani), označiti InfoAdriatic.com i klikom na tipku "Search!" pretražit će se cjelokupno sjedište. U rubrici FAQ/Help naći ćete dodatne savjete o mogućnostima pretraživanja stranica, kao i odgovore na mnoga druga pitanja.
Nadalje, ako svoj odmor želite provesti u jednoj od 30 destinacija koje opisujemo, od kojih su mnoge pravi "biseri Jadrana", pretražite našu bazu smještajnih kapaciteta. Ona se nalazi na kraju svake destinacije (osim ukoliko nema prijavljenih kapaciteta za tu destinaciju). No pretraživanje je moguće i prema drugim kriterijima. Kako bismo olakšali pretragu, u rubrici Search Box predefinirali smo nekoliko tipova ponude kao kriterije za pretraživanje.
Nakon što pročitate opise izabranih smještaja i pregledate pripadajuće fotografije, preostaje vam još samo direktan kontakt s vlasnicima objekta, a potom - ljetovanje povoljnije nego ikad. I to nije sve. Budite sigurni da će vam nježna mediteranska klima odgovarati i u proljeće i u jesen.
Na kraju, ne zaboravite upisati vaše dojmove, iskustva ili samo pozdrav u Message Box. To vam neće oduzeti mnogo vremena, a nama i našim posjetiteljima mnogo će značiti :-)

Žirje apartmani,
hoteli, privatni smještaj

Žirje Konforta, Marko
Kuća obitelji Konforta nalazi se na otoku Žirju. Namijenjena je gostima koji se žele udaljiti od gradskih zvukova i prepustiti miru, tišini i neobičnom šarenom plavetnilu uvale Koromašna. Naimijenjena je, također ...
http://www.infoadriatic.com/konforta

Žirje Apartmani Skorić
Apartmani Skorić nalaze se u uvali Muna na otoku Žirju. Studio-apartman namijenjen je dvjema osobama, dok je dvosobni apartman na katu kuće pogodan za višečlanu obitelj. Oba apartmana sadrže ...
http://www.infoadriatic.com/skoric

Žirje Kuća za odmor Konti
Kuća za odmor Konti nalazi se na otoku Žirju između uvala Mikavica i Tratinska do kojih ima samo 2 minute hoda. Sloboda i mir glavna su obilježja ovoga smještaja. Objekt, terasa, roštilj, parking, prostrana ...
http://www.infoadriatic.com/konti


MESSAGE BOX:

SPONZORIRANI LINKOVI:


Apartmani Stela, Zablaće 70m do mora, parking, terasa, roštilj... što vam još treba?


Test inteligencije Još danas besplatno saznajte koliko ste pametni (ili glupi)


Vremenska prognoza Osim bogova, od danas i vi znate kakvo nas vrijeme očekuje


Nije ni chat ni forum A ipak možete pitati, komentirati, čavrljati, o turizmu naravno


Lijepe gole djevojke Svaki dan nova slika prirodne, sretne, ukusno gole žene

 

Garancija kvalitete

© 2003 - 2015 Sprait d.o.o. Sva prava zadržana. Pročitajte pravne odredbe.
E-mail webmastera ukoliko imate pitanja ili problema u vezi s ovim Web stranicama.